Insalata di tonno con pesto

9:32 pm 07/22/09
Kadangi mano šviežių bazilikų paieškos baigėsi gan nesėkmingai, o namuose pasėtos sėklos jau metai kaip nerodo jokių gyvybės ženklų, nusprendžiau ieškotis alternatyvų. Todėl šiandien pagaliau apsilankiau gurmaniškoje krautuvėje „Sapore D’Italia“, nes ėjau pro šalį. Viską įdėmiai apžiūrėjau ir išėjau nešina bazilikų padažu su kedro riešutais bei grybų pasta. Grįžusi, be abejo, nekantravau išbandyti.

Iš pradžių gaminau Caprese salotas su mozarella. Gamindama antrą kartą, mozarella pakeičiau dryžuotųjų tunų file, konservuotą šaltinio vandenyje iš „Marks & Spencer“. Dėka puikių ingredientų, salotos buvo nuostabios.

P.S. Kurį laiką, prašau, man nerašyti į elektroninį paštą, nes, atrodo, negaunu laiškų ir mano išsiųsti nepasiekia adresatų. Tikiuosi greitai pavyks tai sutvarkyti…

Trukmė: 5-10 min.
Porcijos: viena
Energetinė vertė: apie 385 kcal

Reikia:
• 3-4 lapų traškiosios salotos lapų
• pakuotės konservuotų tunų filė (be aliejaus)
• 2 slyvinių pomidorų
• 3-4 saulėje džiovintų pomidorų
• kelių didelių ispaniškų, tamsių alyvuogių
• dviejų šaukštų tyro alyvuogių aliejaus (šalto spaudimo)
• itališkos bazilikų tyrės (šaukštelio, kito)
• šviežiai maltų pipirų (nebūtinai)

Salotas švariai nuplauti, suplėšyti ir įtiesti į lėkštę. Supjaustyti pomidorą gan stambiais gabalais. Sumaišyti su salotų lapais. Įdėti konservuotą tuną (prieš tai nupylus skystį). Alyvuoges perpjauti pusiau, džiovintus pomidorus susmulkinti, užmesti ant salotų. Apšlakstyti aliejumi ir bazilikų padažu. Galite paskaninti šviežiai maltais pipirais.

 

Powered by Facebook Comments

2 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2009 July 28
    skaniai.lt permalink

    Bri,
    Tu Kalvariju turgavieteje kada apsilankyk. Iejus per pagrindini iejima eiti 20 m tiesiai desniau bus 3 eiles, kur prekiaujama lietuviskomis darzovemis. Vidurineje eileje moteriske prekiauja visomis Lietuvoje auginamomis prieskoninemis zolemis. Turgus dirba nuo 7 iki 14 visomis dienomis isskyrus pirmadieni.

  2. 2009 July 28
    Bri permalink

    Man jis gan sunkiai pasiekiamas, jau net į centrą nuvažiuoti keblu būna :/ Bet gal kada prisiruošiu, šiaip daržoves perku Ūkininkų turgavietėje Fabijoniškėse, ten ekologiškai užaugintos, net kvepia įėjus :)

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS