Apie veganiškus crêpe blynelius ir senus laikus

3:40 pm 08/4/09

Deficitas, kurio šiandien ieškau šiuolaikiniame pasaulyje yra nuoširdumas. Jį bandau rasti visur: mieste, kavinėse, krautuvėse, parkuose. Prisipažinsiu labai nesėkmingai bandžiau ieškoti ir internete, spaudoje ar televizijoje. Liūdna, tačiau šiandien didžioji dalis medios priemonių sukurią neigiamą, šaltą, buką ir paviršutinišką tuštybių mugę, besivaikiodami intriguojančių temų klimpsta į butaforines pasakas ir legendas apie pigius žurnalus puošiančius veidus.

Ir tuomet, kai pasiilgsti kažko tikro, paprasto, neteisiančio, nesmerkenčio, neliežuvaujančio, nepikto, o tiesiog šilto yra du keliai: arba užsidaryti namuose, ignoruoti išorinį pasaulį, arba pabėgti gyventi kitur.

Tiesa, yra ir trečias kelias atgaivinti prisiminimus, apie pasaulį, kuris, rodos, buvo dar ne taip sugadintas kaip šiandien. Kur vaikai, užuot spoksoję į kvailas paparacių ar brutaliai surežisuotas socialinių pažinčių laidas, klausydavosi Ričardo Kazlausko pasakojimų apie varnėnus ar kregždes, susipažindavo su Baubu, skraidyti norėjusiu paršeliu ar paslaptingu Smaragdo pasauliu

Liūdna. Todėl šiandien belieka įsijungti tuos senus gerus trupinėlius ir, išsikepus prancūziškų blynelių, atiduoti duoklę nostalgijai…

Trukmė: 15 min.
Porcijos: 6-8 blyneliai
Energetinė vertė: apie 105 kcal/blynelis

Reikia:
• 1 puodelio rupių ekologiškų kvietinių miltų
• 1 puodelio ekologiško sojos pieno
• 1/2 puodelio virinto vandens
• 2 v.š. rudojo cukraus
• žiupsnelio druskos
• žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
• 3-4 v.š. gūdų arba vaisių aliejaus
• 1 a.š. kepimo miltelių
• 1 v.š. vandens

1. Sumaišykite inde miltus, cukrų ir druską. Supilkite pieno ir gerai išsukite. Įpilkite vandens, išmaišykite. Mažame indelyje šakute suplakite 3-4 v.š. aliejaus, šaukštą vandens ir šaukštelį kepimo miltelių, kol suputos ir pasidarys balta masė (ja pakeisime kiaušinius). Šią masę įmaišykite į tešlą. Viską pagardinkite pipirais.

2. Įkaitinkite keptuvę be riebalų. Sumažinkite ugnį. Įdėję kelis šaukštus tešlos, stenkitės iškart viską tolygiai paskirstyti keptuvėje. Kepkite ant labai silpnos ugnies, kol blynas lengvai atlips nuo keptuvės. meskite į lėkštę. Kartokite, kol tešla baigsis. Crepas turi būti plonas blynas, tačiau iš pirmo karto jie gali pavykti gan storoki, nenusiminkite, praktikos įgysite su laiku.

3. Gardinti galite įvairiais saldėsiais šokoladu, kremais, grietinėle, ar tiesiog uogiene. Skanaus!

 

Powered by Facebook Comments

12 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2009 August 4
    boruze vardu baime permalink

    išorinis nebuoširdumas dar ne toks baisus,kai dar gali atsiriboti nuo jo ir neįsileisti į save.
    baisu,kada tampi nenuoširdus ir apgaulingai paprastai bendrauji su pačiu savimi.kur tada bėgti?..
    blyneliai tokie šaunučiai.įkvėpi mane viską veganizuoti.tai mane užveda!

  2. 2009 August 4
    Bri permalink

    Ooo, buvau pasiilgusi boružės :) Aš visko "neveganizuoju", bet jeigu yra proga – bandau. Be to, dažnai gaminiai išeina arba tokie pat skanūs, tik sveikesni, arba net dar skanesni :}

  3. 2009 August 4
    boruze vardu baime permalink

    aš irgi pasiilgau Bri:
    ]nevisus patiekalus ir aš,bet gražiose svajonėse norėčiau visus 'užveganinti'.širdžiai būtų geriau;}
    kaip gyveni?
    vakar,cityout.lt perskaičiau tavo interviu.nu žinai,tokss labai labai.labai;]

  4. 2009 August 4
    Bri permalink

    Aš tai išvis norėčiau visus "raw" valgyti, bet negalėčiau išgyventi be kai kurių patiekalų, pvz. itališkos duonos, šiltos grybų sriubos ir pan. :(

    O dėl interviu, ačiū ;))

  5. 2009 August 4
    Labas permalink

    Super. Pasiilgau Kaniavos ir visu Keistuoliu. O blyneliu galima greitai susiveikti :-)

  6. 2009 August 5
    kavinukas permalink

    Oi… Baubas mano mylimiausias vaikystės filmukas :) Kartais net dabar atrodo, kad va imsiu kilstelsiu nuo grindų seną kilimą ir rasiu ten paslaptingą Bbbbaubo pasaulį ;))) Mes draugausim ir jis valgys mano pieštus kaktusus :)
    Va tas išlikęs kažkoks visai paprastas, tyros ir nuoširdžios vaikystės jausmas, tie trupinėliai, tai didžiausi mūsų lobiai, kuriuos, jeigu tik mokėsime išsaugoti, padovanosime savo vaikams. Kepsim jiems blynelius, virsim kakavą ir skaitysim pasakas vakarais… Norėčiau tuo tikėti ;)

  7. 2009 August 5
    Indrė permalink

    Hmmm o neturi buti butinai prancuzisku blynu tesloje sviestas/vegeteriskas margarinas? Bent jau as kai kepu tai visad naudoju, tada jie buna tokie traskus, mmmm…

  8. 2009 August 5
    Bri permalink

    Turi, bet vegetariško margarino neturėjau, tik aliejaus :) o iš esmės juk tai beveik tas pats.

  9. 2009 August 5
    Živilė permalink

    Ačiū, Tau, Bri, kad savo nuoširdumu, paprastumu džiugini mus ir atėję čia galime rasti tą kruopelę džiugesio, sklindančio iš Tavo žodžių :) Didelis DĖKUI ir už nuostabias fotografijas bei receptus, kurie visada pavyksta! :D

  10. 2009 August 5
    Indrė permalink

    Ir nuo aliejaus traskus irgi buna?

  11. 2009 August 5
    Karolina permalink

    Aš labai dažnai su didžiausiu džiaugsmu prisimenu savo vaikystę. Atsimenu, ilgai sukdavomės ratu(aplink savo ašį) ir tada sustodavom ir žiūrėdavom sau į koją, dažniausiai tekdavo nugriut, nes galva žiauriai apsisukus būdavo, tada raitydavomės ant žolės, kol nelikdavo nei vieno švaraus ir ne žalio drabužio lopinėlio, tada eidavom pas kaimynę močiutę ir valgydavom blynus, daug blynų. ;} smagu smagu.

  12. 2011 January 2
    Agnė permalink

    Nostalgija… Vasarą valgiau juos Paryžiuje. Reikės kada pabandyt išsikepti, gal pavyks panašūs.

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS