Žiauriai skani, paprasta pica

10:55 am 09/17/09

Traškus, trapus, gardus picos padas su sultingu, sodriu pomidorų padažu, svogūnais, aromatingu česnaku, apskrudusiu parmezano sūriu ir švelniomis, plonytėmis vytinto Serano kumpio juostelėmis – mano namuose buvo sunaikinta greitai ir pripažinta „skaniausia namie pagaminta pica″. Iš tiesų tai vienas iš pačių lengviausių, daug laiko neatimančių receptų, kuriam reikia truputį to, truputį to, ir, svarbiausia – kelių itin gerų produktų: aliejaus, kumpio, sūrio.

Šiandien buvęs kolega man parodė mergaitės iš Peru, mažos, jaukios, mielos kavinukės tinklalapį. Šakės, kaip įkvepia. Įkvepia bėgti pasisėdėti į miestą, į kokią jaukią vietelę arba namie išsikepti ką nors gardaus, atidaryti „naminę arbatinę″ ir vaišinti daugus (o jei šie atsisakytų – balandžius kieme). Dar norėčiau turėti laiko, kantrybės ir aistros visus savo kepinius dailiai pakuoti, paišyti ant pakuotės tušu ir plunksna, aprišti spalvingais arba šiaudiniais kaspinėliais. O šiaip, po truputį, brandinu mintį ruoštis didžiajai Žiemos šventei. Ak, taip, Kalėdoms.

Kuo toliau, tuo labiau tikiu, kad švenčių džiaugsmas slypi ne šventėse, o jų laukime. Tad kodėl to džiugesio šiemet neatkėlus dar anksčiau? Na gerai gerai, bent jau palauksiu, kol medžiai apsinuogins…

Reikia:
Tešlai:
• 1 puodelio šilto vandens
• maždaug 2 1/2 puodelių kvietinių miltų
• žiupsnio jūros druskos
• žiupsnio cukraus
• 6 g sausų mielių (1/2 pakuotės)
• 3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
• miltų (kočiojimui)
Picai:
• pomidorų padažo (pagal šį receptą)
• šviežio gabalo parmezano Reggiano
• Serano kumpio kelių riekelių
• saulėje džiovintų pomidorų (geriausia konservuotų aliejuje)
• šakelių šviežių prieskonių: baziliko, čiobrelio, raudonėlio

1. Sumaišykite mieles su žiupsniu cukraus (maždaug nubrauktu šaukštu). Užpilkite šiltu vandeniu (užteks 1/4 arba 1/2 puodelio iš to ką turime). Išmaišykite šakute ir palikite kokioms 10-15 minučių. Masė turi suputoti, suburbuliuoti, padidėti.

2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska. Supilkite mielių, cukraus, vandens mišinį, išmaišykite. Supilkite likusius miltus, vandenį ir aliejų. Užminkykite minkštą, truputį lipnią tešlą. Kitą dubenį ištepkite aliejumi, įdėkite išminkytą gumulą tešlos ir leiskite pakilti (60-80 min.).

3. Kai tešla pakyla ir bando išsiropšti iš indo, laikas ją minkyti. Pabarstykite miltais medinę lentą ar stalo paviršių. Padalinkite tešlą į 3-4 lygias dalis. Paimkite vieną burbulą, susukite jį, minkykite, tada suplokite kočėlu. Iškočiokite ploną blyną. Tieskite jį į miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, 200°C laipsnių temperatūroje, apie 12-15 minučių, kol švelniai paauksuos.

4. Taip iškepkite visus picos lakštus ir uždenkite kad nesukietėtų. Aptepkite picas paruoštu padažu, galite dar trupučiu aliejaus apšlakstyti. Ant viršaus užtarkuokite sūrio, apdėliokite mėsos riekelėmis, saulėje džiovintais pomidorais. Kepkite kol sūris išsilydys ir pica dailiai apskrus. Paruoštą picą apibarstykite šviežiais prieskoniais (aš dar šviežiai maltais pipirais pabarsčiau). Patiekite.

 

Powered by Facebook Comments

35 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2009 September 17

    (išduok išduok išduok to puikaus puslapio adresąąąąą)

  2. 2009 September 17
    Vaida permalink

    Oi, oi, koks skanumas…žodžių ir vaizdų:).
    o mergaitės is Peru puslapio adreso ir aš norėčiau:), tikiu, kad ir kiti ištikimieji skaitytojai…

  3. 2009 September 17
    Brie permalink

    Vaida ir Jule, http://www.keifuentedesoda.com/ Tačiau čia ne receptų puslapis, čia kavinės puslapis su nuotraukomis :)

  4. 2009 September 17

    Taisom klaideles ;)
    “plonytėmis vytintO Serano”
    “Masė turi suputoti” raidelė pabėgo
    “vieną burbulą, susukite jį”
    “Kepkite įkaitintoje” Na visi tik sakinio pradžia…

    Aš turbūt neišlaukčiau dviejų kepimų… Kai kalbame apie picą – ji turi būti akimirksniu. Kitaip sausas padas turbūt būtų sudorotas su pomidorų padažu ir kumpiu ir nekeptas antrą kartą :]]

  5. 2009 September 17
    Brie permalink

    Indre, ačiū ;o labai skubėjau (kaip visada, praktiškai) :) Aš irgi mėgstu padą be nieko graužti :)) be to šįkart itin skanus pavyko.

  6. 2009 September 17
    Kristina permalink

    Šiandien išbandžiau, stebėtinai lengvai minkiau tešlą, puikiai gavosi, nuostabus skonis, net mano nevalgus sūnus kimšo pilnais žandais :)) ačiū už receptą..:))

  7. 2009 September 17
    Brie permalink

    Na va, kaip gerai :)) Nėra už ką, džiaugiuos, kad pavyko.

  8. 2009 November 9
    I_rock permalink

    ryt poryt darysiu;] kavines puslapio muzikinis fonas labai tinka;]

  9. 2009 December 2
    Roberta permalink

    Picos padas, tai kažkas nerealaus, idealiai atitinkantis mano skonį..labai ačiū..į tešlą įdėjau šiek tiek džiovinto baziliko ir alyvuogių aliejaus su baziliku..pasaka:) Traškantys pasipūtę šonai ir šiek tiek miltuotas padas..suteikia Itališko prieskonio vakarui..
    p.s. puslapis dieviškas:) o nuotraukos žadinančios apetitą net tiems patiekalams, kurių nevalgau:)

  10. 2009 December 8
    Brie permalink

    Ačiū, Roberta! :) tokį padą beveik visada gaminu picai nuo šiol ir žmogučiai lieka patenkinti :)

  11. 2009 December 26
    Elinga permalink

    Labas vakaras, su šventėmis.

    Kad Tu, mieloji Brie, žinotum kaip dievinu Tavo puslapėlį !!

    O jau kaip pica skaniai atrodo, vaje vaje, ar tik nesusigundysiu ir rytoj neišsikepsiu? :}}}*

  12. 2009 December 29
    Liepa permalink

    Vilioja ir gundo Jūsų pica :) Sukėlė didžiulį norą išmėginti :} ech… kad tik “nepavestų” manęs mano kulinariniai sugebėjimai…
    Dėkui už tokį gražų puslapį ir idėjas :)

  13. 2009 December 30
    Brie permalink

    Šioje picoje pradinukams sunkiausia yra tinkamai paruošti tešlą. Seniau man niekad nepavykdavo, nes buvau nekantri. Šią mielinę tešlą reikia gan ilgai ir gerai minkyti, nepridėti per daug miltų, kad nesudėtingai iškiltų ir kantriai laukti, kol tešla padvigubės :) O jau ten ant viršaus užmesti produktus tikrai pavyks :) Aš jau taip įsigudrinau picų kepime, kad bent kartą du į savaitę tikrai kepu (tokia didelę, naminę, per visą skardą) :) Nepalyginama su picomis iš lietuviškų picerijų. Jei dar krosnį turėčiau… Ir nėra už ką! :)

  14. 2010 January 25
    Liepa permalink

    Ir vis dėlto man pavyko.. Jergau, jauciuosi devintam danguj :)

  15. 2010 January 25
    Brie permalink

    Tokiu atveju ir aš jaučiuos labai happy! :} Skanaus :)

  16. 2010 December 28
    Dole permalink

    O jeigu kelis iškeptus padus patalpinčiau kameroje porai savaičių… ?? Pakui greitai ištrauki ir po 20 min jau turi garuojančią piciukę… :))

  17. 2011 January 6

    Padukai iškepti, labai patiko tešla – plonai išsikočiojo, bet neplyšo. Pirmąjį paduką perkepiau, tai sugraužiau kaip traškutį, skanus! :D Vakare bandysim, kaip likusiems seksis picos padukų vaidmuo :)

  18. 2011 January 8
    Dovydas permalink

    Labai patiko kepimo būdas. Naudojau kitokius ingridientus pačiai picai: pomidorų pastą, alyv. aliejaus šaukštą, džiovintų pomidorų aliejuje tyrę, džiovintus pomidorus aliejuje, vyšninius pomidorus, saliami, mocarela, šiek tiek paprasto sūrio, šiek tiek permazano, baziliko, žalios paprikos, alyvuogių. Visko dėjau po labai mažai, gavosi ideali pica. Padas minkštai traškus (sluoksniais), viskas nesukepę perdaug. Ačiū už šį puikų receptą :)

  19. 2011 January 9
    Brie permalink

    Labai smagu skaityti! Džiaugiuos, jog pavyksta. Jau ir pati pamiršau kaip smagu namuose kepti picą :)

  20. 2011 February 8
    Irma permalink

    Laaabai skanu!!! Tiesa, picos padą pavyko iš antro karto gerai iškepti… Kadangi buvau nekantri, labai jau norėjau kuo greičiau suvalgyti picos :)

  21. 2011 February 9
    Brie permalink

    Svarbiausia, kad apskritai pavyko, aš kartą šį padą kepiau išvis žiauriai nekantriai – reikėjo tešlą orkaitėj iškildinti per keliolika minučių, bet va vis tiek išėjo neblogai, žmonės valgė :)

  22. 2012 March 16
    gemaite permalink

    Sveiki, o koks kiekis yra tas puodeli?

  23. 2012 March 19
    Brigita permalink

    250 ml turio :)

  24. 2013 June 10

    O tešla nebūna kietoka, kepant du kartus? Labai skirsis, jei iškočiočiau, sudėčiau ingredientus ir kepčiau 20 min orkaitėj, prieš tai nepakepus pado?

  25. 2013 June 15

    Jo, nebutina dukart kepti, uztenka ir vieno :)

  26. 2013 October 3
    gemaite permalink

    o padą reikia pradžioje be priedų pakepti?

  27. 2013 October 3

    Aš kartais taip darau: pirmą pakepinu be priedų, bet labai trumpai, kokias 8 min. Nors iš tiesų, pagal viską, tai nereikia, picerijose niekas taip nedaro. Tiesiog sumeskite viską ant picos ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15-20 min., tada ir padas iškepa ir įdaras pakankamai apskrunda :)

  28. 2013 October 3
    gemaite permalink

    o skonis nenukentės, tešlą minkant kombainu?

  29. 2013 October 3

    Aš kombaino neturiu, tai nelabai žinau, bet tikrai nemanau, kad pakenktų skoniui. Priešingai, juk kombainas turėtų dar elastingiau išminkyti tešlą :) Aš pvz. rankomis tokią tešlą apie 10-15 min. minkau, su kombainu, turbūt daug greičiau…

  30. 2013 October 3
    gemaite permalink

    vis ieškau tešlos, kad kepant iškiltų pūslės oro, gal čia kaip ta tešla ir yra?

  31. 2013 October 3

    Jooo, man iškilo šiek tiek “pūslių” (matosi nuotraukose šiek tiek) :)

  32. 2013 October 31
    gemaite permalink

    Man niekaip neišeina banguoti kraštai, gal tešla per stora?

  33. 2013 November 1

    Banguoti? Ta prasme pūslės tešloje? Hm, dar orkaitė irgi įtakos turi, sunku pasakyt, kodėl neišeina, minkymas ir pan. ;)

  34. 2013 December 27
    aurelija permalink

    Sveiki, kaip manot, ar galima paruošti picos tešlą iš vakaro ir per naktį ją laikyti šaldytuve? ar nepakis savybės?

  35. 2014 February 25

    Labai skanu ,aciu tau Brie uz tokia nuostabia pica…..NIAM NIAM!

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS