Greitas ir pigus cukinijų plokštainis

10:00 am 10/7/09

Apsnūdęs gatvių šlavėjas po vilnone kepure slepia miegančias akis. Už jį darbą atlieka įsisiautėjęs vėjas, vieno gūsio mostu akimirksniu nušluojantis rudeninius lapus. Piktai į darbus skubančius praeivius nuo medžio viršūnės stebi senas, bjauriai karksintis varnėnas. Man patinka anksti ryte išeiti į balkoną įkvėpti gryno oro. O tada, po penkių sekundžių, sprukti į šiltą kambarį, kur jau laukia garuojanti arbata. Kambaryje vis dar tvyro vakar kepto cukinijų plokštainio kvapas. Nors plokštainis jau seniai nebe šiltas, kvepia taip, tarsi būtų ištrauktas iš orkaitės prieš 15 minučių. Puikiai tinka prie nesaldintos arbatos.

Trukmė: 15-20 min. ruošti, 45 min. kepti
Porcijos: apie 24 gabalėliai
Energetinė vertė: apie 93 kcal/gabalėlis

Viso plokštainio savikaina: apie 6 Lt.

Reikia:

Tešlai:
• 2 vid. kiaušinių
• 100 g margarino
• žiupsnio druskos
• 2 puodelių miltų

Plokštainiui:
• nedidelės cukinijos
• vid. mėlynojo svogūno
• 100 g fermentinio sūrio
• 1 didelio kiaušinio
• skiltelės smulkinto česnako
• įvairių pipirų
• smulkinto mairūno
• druskos
• šviežio raudonėlio (nebūtinai)

1. Paruoškite trapią tešlą: išplakite minkštą margariną, įmuškite kiaušinius, supilkite druskos, miltų ir išminkykite tešlą. Miltais pabarstykite stalo paviršių, iškočiokite lakštą, kurį įtieskite į riebalais išteptą kepimo skardą. Skardoje mažu specialiu kočėlu (arba rankomis) paskirstykite tolygiai tešlą.

2. Nuplaukite cukiniją, nupjaukite galus. Stambiai sutarkuokite cukiniją į dubenį. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su cukinija. Įtarkuokite sūrio, išmaišykite. Kiaušinį atskirai išplakite šakute ir sumaišykite su cukinijos, svogūno ir sūrio mišiniu. Įberkite prieskonių (išskyrus šviežią raudonėlį, jį pasilikite papuošimui). Išmaišykite masę.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 170-175°C temperatūros. Tešlą subadykite šakute ir vieną apkepkite kokias 8 minutes. Išimkite, aptepkite daržovių mišiniu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite toje pačioje temperatūroje apie 35-40 minučių. Išimkite, leiskite truputį ataušti. Supjaustykite į 24 gabalėlius. Pavaišinkite išalkusius žmogučius.

Easy and cheap zucchini pie

Timing: Preparation: 15-20 min., Baking: 45 min. Total: about 65 min.
Portions: 24 pieces
Calories: only 93 cal/piece

Ingredients:

Pastry:
• 2 medium eggs
• 100 g margarine (room temperature)
• pinch of salt
• 2 cups of regular flour

Pie:
• small/medium zucchini
• medium red onion
• 100 g cheese
• 1 medium egg
• grounded garlic clove
• various peppers
• pinch of dried majoram
• pinch of salt
• fresh oregano (optional)

1. Whisk soft margarine, add eggs, salt and flour. Make pastry, roll it on a wooden top, put in a greased baking pan.

2. Grind washed zucchini in a large bowl, add finelly chopped onion. Add grated cheese, mix everything. Whisk egg in a separate bowl, add to zucchini, cheese and onion mix. Combine it, add spices (salt, pepper, majoram). Just don’t add oregano (if you are using it), we will save it for a small ‘decoration’.

3. Preheat oven to 170-175°C temperature. Stick pastry with a fork and bake separately for about 8 miutes. Remove let stay for 2 mintes. Add zuchinni mix on top. Put again in oven and bake in the ame temperature for 35-40 minytes. remove, let stay a bit. Cut into 24 pieces. Serve and enjoy!

 

Powered by Facebook Comments

6 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2009 October 15

    Vau, ačiū labai. Tikrai greitas ir pigus plokštainis, o ir skanus :)

  2. 2009 October 15
    Brie permalink

    Džiaugiuos, kad patiko :} ‘Nugvelbiau’ receptą iš tetos. Kai pirmą kartą jo davė paragauti, net nesitikėjau kad bus skanu, bet kai paragavus, supratau, kad ir pati tokį norėsiu pagaminti ne kartą :}

  3. 2009 October 17
    Medėja permalink

    Aš užtrukau kol susidorojau su cukinija..Bet šiaip tai skanu labai, nesudėtinga. Kadangi kepiau apvalioje skardoje, tai panašu į picą su cukinijom :)))

  4. 2009 October 17
    Brie permalink

    Man tarkuoti cukiniją irgi būna pats nemaloniausias darbas :) Džiugu, kad patiko. Aha, aš tą patį pagalvojau, kad iš esmės, jei ne ta tešla, kiaušinis, tai būtų kone pica :}

  5. 2010 February 22

    šis receptas įkvėpė labai puikiai vakarienei :) ačiū :) tik dar šio bei to nuo savęs pridėjau (o kas jau taip aklai seka receptus? ;)

  6. 2010 February 22
    Brie permalink

    pradedantieji aklai seka receptus :)p mano pirmi pyragų kepimai buvo kruopščiai atskaičiuoti :)) et… gerai, kad patiko :) jau buvau pamiršus apie jį, reikės gal dar kokį panašų iškept :)

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS