Kaip pagaminti naminius ravioli? (step-by-step)

12:39 pm 10/15/09

Niekada patikliai nežiūrėjau į koldūnus, parduodamus prekybos centre. Tačiau labai tingėdavau gaminti namuose. Šįkart, kadangi dėl šalto oro savavališkai įkalinau save namuose, nusprendžiau užsiimti maisto gamyba. Žinojau kaip pagaminti ravioli, tačiau niekada nedariau to, išbandžiusi galiu drąsiai pasakyti, kad tai ne taip jau ir sunku. O kai išmoksite visą procesą atmintinai, pagaminsite labai greitai ir be vargo. Be to, tokie virtiniai ne tik bus skanesni, bet ir kainuos žymiai mažiau.

Tiesa, ravioli dažnai yra gaminami su rikotos įdaru. Labai norėjau išbandyti rikota+špinatai derinį, nes virtuvėje kaip tik buvo puokštė šviežių, ką tik iš turgaus parsineštų špinatų. Tačiau neturėjau rikotos. Jeigu jūs netyčia turite, siūlau išbandyti labai paprastą įdarą: špinatai, rikota, kiaušinis, druska, pipirai, ir viskas, vuo lia!

Kadangi įamžinau beveik visą gaminimo eigą, tikiu, kad jums kuo puikiausiai pavyks pagaminti. Jeigu neturite peilio-ratuko, galite naudoti ir paprastą, tik tada nebus simpatiškų bangelių. Kad tešlos lakštai lengviau susiklijuotų, prieš tai vieną pusę patepkite vandeniu. Nepamirškite visų virtinukų dar sutvirtinti ir užspausti pirštais. Juk nenorite, kad virdami, jie suplyštų, tiesa? Nenusisukite nuo puodo – virtiniai išverda labai greitai. Ir dar vienas patarimas – virtiniai virdami truputį padidėja, todėl jei nenorite milžinų, darykite mažus kvadratėlius.

Naminiai ravioli (itališki virtinukai) su mėsos įdaru

Trukmė: 45 min. ruošti, 10 min. virti
Porcijos: 2 didelės (apie 20 did. ravioli)
Energetinė vertė: apie 595 kcal/porcija

Piniginė: kainuos ne daugiau nei 3.5 LT/porcijai

Reikia:

Ravioli tešlai:
• 2 vid. kiaušinių trynių
• žiupsnio druskos
• 1/4 puod. šilto vandens
• apie 180 g kvietinių miltų (pirmos rūšies)
• miltų kočiojimui

Įdarui:
• 150 g maltos mėsos
• 2 smulkintų česnako skiltelių
• 1 vid. smulkinto svogūno
• šaukšto smulkintų krapų
• šaukšto smulkintų petražolių
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• druskos

• 100 g sūrio (užtarkuoti ant viršaus)
• šviežių žalumynų (nebūtinai)

1.Paruoškite įdarą: pakepinkite svogūną su mėsa, įdėkite česnako, krapų, petražolių, pipirų ir druskos. Išmaišykite, kepinkite, kol mėsa visiškai iškeps. Palikite keptuvėje.

2. Puodelį (arba stiklinę) miltų sumaišykite su druska, padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, šakute išsukite tešlą. Įpilkite šilto vandens išsukite tešlą, kol ši atšoks nuo kraštu ir susisuks į lipnų burbulą. Sudėkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Jeigu reikės daugiau miltų – dėkite tol, kol tešla nebelips prie rankų ir puikiai minkysis.

3. Iškočiokite ploną tešlos lakštą. Mažas patarimas: kad man lengviau kočiotųsi, aš tai darau ties stalo kampu (mačiau picerijoje kepėją taip kočiojant), dalis tešlos lieka prispausta, kita dalis gražiai išsikočioja. Tai gi, iškočiokite stačiakampį. Nepergyvenkite jei jis bus nedailus, pjaunamo ratuko pagalba padarykite jį lygų. Perlenkite, pažymėkite susilenkimo liniją, nupjaukite išsikišusius tešlos kraštelius. Atlenkite ir padalinkite tešlą per pus.

4. Ant vieno lakšto galite nežymiai pažymėti „tinklelį“. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį padėkite po gumulėlį mėsos įdaro. Uždenkite kitu tešlos lakštu ir sušlapinę kraštus, suklijuokite. Pirštu pažymėkite tarpus tarp iškilusių mėsos kauburėlių. Nupjaukite banguoto ratukiniu peiliuku kraštus, kad stačiakampis būtų dar gražesnis. Perpjaukite juosteles išilgai, tada per pusę (žiūrėkite į iliustruotą pavyzdį). Ravioli dar gerai paspauskite pirštais.

5. Užvirinkite vandenį, sudėkite ravioli virtinukus ir virkite vos 8-10 minučių. Patiekite iškart užtarkavę sūrio ir apibarstę žalumynais. Galite dar apibarstyti kitais prieskoniais, patiekti su pomidorų padažu. Bon appétit!

Home made ravioli with simple meat filling

Timing: 45 min. preparing, 10 min. cooking
Portions: 2 large (about 20 large ravioli)
Calories: about 595 cal per portion

Ingredients:

Ravioli:
• 2 medium egg yolks
• pinch of salt
• 1/4 cup of warm water
• about 1 1/2 cup (180 g) of flour
• extra flour for kneading

Filling:
• 5.3 oz (150 g) minced meat
• nice pinch of grated garlic
• medium onion
• tbpsn of fresh dills
• tbpsn of fresh parsley
• black peppers
• pinch of salt

• 3.5 oz (100 g) cheese (for topping)
• fresh oregano (optional)

1. Cook meat and finely chopped onion in a pan, on a medium heat, until ready. Add garlic, parsley, pepper and salt. Leave it.

2. Combine flour with salt and make a little hole inside. Beat in egg yolks (we won’t need whites for this recipe). Mix pastry, add warm water, more flour (if pastry is still too sticky) and knead pastry.

3. Sprinkle your surface with some flour and roll pastry into a thin rectangle. Don’t be afraid of ugly shape, we are going to fix it with a ‘roll knife’ (look at the picture). So, fold pastry, mark folding line and cut. Make two nice, same size rectangles. Again, you can use roll knife for that.

4. On one piece of pastry mark almost invisible ‘grid’. Put a teaspoon of your before prepared meat into each grid square. Put other piece on top and mark the lines between meat. Cut it into ravioli. Make corners stick together with your hands (it will be easier if you wet them before doing that). And basically, that’s it. Put ravioli in a boiling water and cook only for 8-10 minutes. Serve with grated cheese. Bon appétit!

 

Powered by Facebook Comments

16 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2009 October 15

    O aš turiu draugės padovanotą super-puper raviolių darymo aparatą (atrodo maždaug taip: http://www.cooking-gadgets.com/wp-content/uploads/2009/07/ravioli.jpg). Tai susyk galima daug ir neva be vargo padaryt virtinukų. Bet kol kas neįvaldžiau to meno :D berods, jėgos trūksta, vis turiu apipjaustinėt…
    Bet viena yra tikra – naminiai virtinukai nepakartojamai skanūs…

  2. 2009 October 15
    Brie permalink

    Oo geras, kaip super atrodo :) Aš tai dabar svajoju apie makaronų gaminimo mašinėlę. Bet manau teks norus šiek tiek suvaldyti, nes ir taip namuose visokie baking gadgets nebetelpa… :( Man skaniausi naminiai virtinukai su varške ir mėlynėmis, tokie, kokius močiutė gamindavo :}

  3. 2009 October 15

    Atrodo tai labai gardžiai ;DD būtinai išbandysiu su špinatais ir riccota

  4. 2009 October 15

    Atrodo taip viskas paprasta, tik į nuotraukas pažiūrėjus, net rodos – va nueisiu virtuvėn, užminkysiu ir padarysiu, tik šast šast ir skanaujam :))

  5. 2009 October 15
    misha permalink

    Sveiki,labai skaniai atrodo tie jusu ravioli!seiles tysta:) O kiek mazdaug reiketu deti riccotos ir spinatu, jei naudociau sia tesla?Dekui!

  6. 2009 October 15
    Brie permalink

    Ačiū visiem! Iš tiesų ir yra gan paprasta, bet čia labiau tinka savaitgaliui arba tiems, kurie nedirba visą dieną ir turi energijos tešlą užminkyt, ir kantrybės :) O dėl rikottos įdaro, tai kadangi pati negaminau, nežinau, siūlau nusipirkti pakuotę (kiek ten 100 g būna?) ir iš akies daryti – liks tai liks. Špinatų naudočiau dvi saujas :) Aš maltos mėsos 200 g pirkau, bet ketvirtadalis liko, tai paskiau tieisog ‘užmečiau’ ant viršaus :)

  7. 2009 October 16

    chacha, niekad nepamiršiu, kaip brangiausias po poros valandų triūso virtuvėj pagamino… 6 kg koldūnų :D valgėm ilgai, bet skaniai :)

  8. 2009 November 11

    Sveika, kažkada pas tave buvo receptas pasta rotini su kiauliena ir brokoliais, o dabar nerandu niekur. Gal galėtum pasakyt kur jis?

  9. 2009 November 11
    Brie permalink

    Kažkada buvo :) Dabar nebėra, nes padariau receptų apsivalymą ir panaikinau receptus, kurie neperėjo “peržiūros” :) Tačiau galiu atsiųsti į el.paštą ;)

  10. 2009 November 11

    Labai ačiū, gavau :)

  11. 2010 January 2
    Liepa permalink

    Šiandien visa šeima pietums pasigaminome, savotiška šventė buvo, kadangi labai retai kada susitinkame prie stalo :) ačiū jums už tai :) Mes dar pamėginome idarą su varške bei špinatais, o ant viršaus džiugo sūris, nu kaip skanu :)

  12. 2010 January 2
    Brie permalink

    Kaip gerai, kad patiko :) Ir aš sakau, kad naminiai ravioli yra naminiai ravioli :) Truputį reikia “kuistis” su jais, bet manau atsiperka :)

  13. 2011 October 1
    Vaida permalink

    Neisejo visai, gavos labai kieti ;/

Trackbacks & Pingbacks

  1. Tep Lep » Blog Archive » Ravioli au ricotta et au épinards avec sauce au gorgonzola
  2. Ravioli su ricotta ir spinatais
  3. Degustuoju ravioli iš PC ‘Panorama’

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS