Moliūginiai blyneliai su klevų sirupu

12:58 pm 11/6/09

Kai vėsų rytą darosi sunku nubusti ir visiškai nesinori iškišti nosytės iš po antklodės, nesijauti kaltas kad eilinį kartą pramiegojai ne tik darbus, bet ir studijas. Ir išvis nusižengei griežtai dienotvarkei, be kurios laiko sankaupos išvis turbūt neegzistuotų. Kartais reikia į viską numoti ranka. Bet tik kartais, nepiknaudžiaujant.

Retsykiais, kai prieš vėlyvą saulėtekį guliu ir žvelgiu į melsvas lubas, mane apima keisti jausmai. Tarsi būčiau įkritusi į laiko duobę, kur persipina viskas kas buvo ir net tai, kas bus. Tarsi įbaugintas keliautojas, bandai gaudyti vizijas kaip plaštakes, naktį besidaužančias sparnais į geltoną zyziančios lemputės šviesą. Pagauni vieną, kitą, tačiau jos taip greitai išsprūsta iš rankų, kad nespėji suskaityti kas parašyta ant jų sparnų. Lieka tik pavieniai žodžiai iš kurių gali dėlioti sakinius, ir kartais net nuspėti, kas tavęs laukia. Seniau sakydavau, kad žinojimas, apie tai kas bus, visada tyliai tūno viduje. O suvokimas, jog „aš visą laiką žinojau“ išnyrą į dienos šviesą netikėtai, kai būna per vėlu.

Tavo vaivorų naktys, mano klevų sirupo rytai. Vakar skaptavom moliūgą. Matyt gyvename kitoje laiko juostoje. Aš atlikau tik eskizo pareigas. Ir moliūgo minkštimo gaminimo pareigas.

Moliūginiai blyneliai su klevų sirupu, be gliuteno

Trukmė: 15-20 min.
Porcijos: dviem
Energetinė vertė (be sirupo): apie 395 kcal/porcija

Reikia:
• 1/2 puodelio (stiklinės) moliūgų minkštimo be sėklų
• 1/2 puodelio lieso pieno
• 1 didelio kiaušinio
• maždaug puodelio „Speltos“ miltų
• 1/2 a.š. valgomosios sodos
• šaukšto saulėgrąžų aliejaus
• klevų sirupo patiekimui (nebūtinai)

Prieskonių:
• 1/4 a.š. malto imbiero
• 1/8 a.š. maltų gvazdikėlių
• 1/8 a.š. malto muskato
• 0.5 a.š. malto cinamono
• 5 v.š. rudojo cukraus

* Klevų sirupą ir „Speltos“ miltus pirkau „Sveikuose produktuose“. „Speltos“ miltai turo specifinį skonį, ypač maišant juos su bananais, moliūgais ir kitais panašiais vaisiais, todėl tikrai nebus blogai jei pakeisite juos paprastai. Žinoma, tada receptas nebebus „be gluteno“.

Sumaišyti visus prieskonius su cukrumi ir moliūgų minkštimu atskirame indelyje. Kiaušinį sutrinti šakute, supilti moliūgo minkštimo mišinį, išmaišyti. Sudėti sodos miltelius, įmaišyti. Įpilti pieno, miltų išmaišyti, aliejaus. Įkaitinti keptuvę, semti tešlą šaukštu, formuoti keptuvėje blynelius. Kai blynelio kraštai tampa nebe skysti, blynelį apverskite ir apkepkite iš abiejų pusių. Sudėkite į lėkštę ir apliekite klevų sirupu. Puikuoliški pusryčiai!

Gluten free pumpkin pancakes with maple syrup

Timing: 15-20 min.
Portions: 2
Calories (without syrup): about 395 cal per portion

Ingredients:
• 1/2 cup of pumpkin puree (soft inside of fresh pumpkin)
• 1/2 cup of light milk
• 1 big egg
• about cup of „Spelta“ flour
• 1/2teaspoon baking soda
• tablespoon of sunflower oil
• maple syrup (optional)

Spices:
• 1/4 tspn of grounded ginger
• 1/8 tspn of grounded cloves
• 1/8 tspn of grounded muscat
• 0.5 tspn of grounded cinnamon
• 5 tbspns of brown sugar

Combine all spices and sugar together, add pumpkin puree and mic with a fork. Whisk egg with a fork, add pumpkin puree with spices and baking soda, mix everything. Add milk, mix, then flour and oil, mix everything. Preheat pan without any oil or butter. Add a spoon of your pastry and bake from both sides, untill golden brown. Serve with maple syrup, enjoy!

 

Powered by Facebook Comments

16 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2009 November 6

    Blyneliai su klevų sirupu…mmm…mano kiekvieno savaitgalio maistas…kiekvieno. Ir dabar jau laukiu rytojaus ryto tik dėl to, kad gausiu blynų su klevais! O mano vyras daro skaniausius blynelius pasaulyje:) ir kas kart pagalvoju – kaip man apsisekė:) su moliūgu nebandėm dar, bet kaip tik jo turiu ir reikės pabandyti. O dėl ‘klevų sirupo patiekimui (nebūtinai)’, tai drįsčiau pasiginčyti, nes net gi labai būtinai:)!

  2. 2009 November 6
    Brie permalink

    Aš irgi dievinu klevų sirupą :)) Tą “nebūtinai” parašiau todėl, kad ne visi galbūt turi galimybė jo įsigyti. Bet aš, pvz. klevų sirupą naudoju jau daugiau nei pusę metų, pasitaupydama, kad būtų galima pasimėgauti :} Šiaip nesižaviu amerikietišku maistu, bet va klevų sirupo mada pas juos yra viena iš tokių puikesnių tradicijų…

  3. 2009 November 6

    Tai jau tikra, kad ne visada – šiandien netyčia buvau Vilniuje G9 ir M&S jo kaina 26 litai. Sakyčiau labai jau nestudentiška… O blynai neabejoju, kad skanūs. Seniai jau valgiau bet kokius blynus…

  4. 2009 November 6
    Brie permalink

    A rimtc? O “SP” kainavo 18-19 :) Bet skanus gi gausiai. Jo šiaip daug labai nereikia. Kaip seniai MS buvau, reikės kada rasti laiko užsukt…

  5. 2009 November 7
    carol permalink

    Man kažkaip toptelėjo tik dabar paklaust… kur ta kompozicija skirta nuotraukoms pasideda, kai ji papozuoja, bent jau kai patiekalas būna skirtas valgyti šiltas? (:

  6. 2009 November 7
    Brie permalink

    Ta prasme kur dingsta maistas po fotografijos? Jeigu būtina patiekti šiltą ar karštą viskas vyksta per 1-2 minutes. T.y. pasiruošiu iš anksto ir labai skubu “nupyškinti”, o tada iškart patiekiu :) Arba dar taip darau – nufotografuoju sau ramiai, neskubėdama, o prieš patiekdama dar truputį pašildau :)) Bet jei būnu labai alkana, tai net nesivarginu fotografuoti. Taip dauguma receptų ir nepakliūna čia.

  7. 2009 November 7
    girlia permalink

    Mieloji Brie,

    Blyneliai atrodo fantastiskai! Ypac klevu sirupas. Ak ak ak, kaip sugrizau i savo amerikoniska vasara! Kai ateidavau i darba, lekdavau pusryciaut, o tento sirupo – nors vezimu vezk. Sliuksteldavau ir i kava, ir ant blynu, ir i kose.. Pasaka!

    O cia biskeli ne i tema – isivaizduok, sianakt sapnavau tave! Juokingiausia tai, kad net nesu tikra, ar zinau, kaip atrodai. Bet esu padariusi tam tikras prielaidas is foto.. Taigi, sianakt mano sapne buvai ir tu! Nepasakysiu, ka veikem, bet pamenu, kad labai geranoriskai pasisiulei mane pavezeti namo. Masina buvo neiprastai didele ir keista, uz lango – kazkokie surrealistiniai vaizdai! Bet vis tiek smagu buvo su tavimi pasimatyt ;)))

    R.

  8. 2009 November 7
    Brie permalink

    Girlia, :)))) ot tai tau. Siurrealistiniai vaizdai matyt iš to kad kartais siurrealistiškai rašau. O šiiap įdomu ir smagu, kad mane kažkas sapnuoja :)) Pamenu karta pažįstama sakė, kad sapnavo mane su keksiukais, ir kaip vogė juos iš manęs :)) O iš kokio foto? Aš gi neįdėjus jokių fotų :) Ar čia tos kur sulipdyta viskas ir mažos užuominos yra?

  9. 2009 November 7

    Labai skaniai tie blyneliai atrodo. Rodos toks paprastas maistas, bet as ju niekaip niekada neprisiruosiu issikepti…Beje ir klevu sirupo turiu…net nepradaryto, nors jau menesi kaip isigijus….et..

  10. 2009 November 7
    girlia permalink

    Is tiesu pirmoji uzuomina buvo roziniai keksiukai :)
    be to – facebookas visagalis :) ten yra tavo nuotrauka :))

  11. 2009 November 9
    Brie permalink

    Dalija, paprastas, iš tiesų, ir labai greitai paruošiamas, tačiau ir aš kokius porą kartų į mėnesį kepu… :)

    Girlia, ai, nu ten tai mažytės užuominos, bet iš visko, po truputį, vis gi gal ir galima sudėlioti bendrą vaizdą :}

  12. 2009 November 11

    Bri, jei būtų galima dar labai norėčiau, kad primintum koks grikių blynelių su kmynais receptas arba kur jį rasti. ačiū.

  13. 2009 November 11
    Brie permalink

    Nop, nebebus ir to recepto :)

  14. 2009 November 12

    Bet kokios Nuostabios nuotraukos!!!! Achhh…..suzaveta suzaveta:)

  15. 2009 November 18

    Brie, o kaip tau pavyksta tokios grazios formos blynukus suraityti? Gal turi specialia keptuve jiems?

  16. 2009 November 18
    Brie permalink

    Oi ne, neturiu, turiu išvis tik vieną vienintelę keptuvę namuose :)) Tiesiog semiu vienodą kiekį šaukštu, varvinu į keptuvę ir truputį palyginu kraštus, taip ir išeina gan vienoda forma. Bet tikrai ne visų, nuotraukoms atrenku pačius gražiausius :)

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS