Šiltos kuskuso salotos su avokadu

1:08 pm 01/2/10

Šiandien nebuvo abejonių ką ruošti pietums: daržovėmis prekybos centre teko nusivilti (žiema vis gi), todėl nusprendžiau, kad atgaivinti švenčių iškankintą skrandį reikia kruopomis. Visai neseniai dalinausi sveikuoliškų mung ryžių troškiniu, kuris įkvėpė mane prisiminti kruopas ir indiškus prieskonius. Šįkart nusprendžiau pagaminti kuskusą (couscous) su avokadu ir pinijomis (kedrų riešutais), bei įvairiausias prieskoniais. Skanu ir sveika! Be to, noriu pasidžiaugti, kad pagaliau parduotuvėse atsirado ir lietuviškų kuskuso kruopų, kurios tikrai ne prastesnės už prancūziškas, be to – pigesnės. Todėl kuskusu nuo šiol bus galima mėgautis dar dažniau.

Šį kuskusą galima valgyti vieną, pagardinti dar sojos padažu, patiekti kaip garnyrą, su minkšta duonele ar sveikuoliškais krekeriais. Dar galite įmesti mažų slyvinių, pjaustytų pomidoriukų, taip bus truputį sultingiau. Vietoje alyvų aliejaus galite naudoti išvalytą sviestą.

Trukmė: 15 min.
Porcijos: 4

Reikia:
• puodelio (stiklinės, 250 ml) kuskuso
• 250 ml vandens
• vieno nedidelio avokado
• 20-25 g kedro riešutų
• 2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
• jūros druskos
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• žiupsnelio kumino
• žiupsnio ciberžolės
• žiupsnelio malto imbiero
• mažo žiupsnelio cinamono
• kmynų (pabarstyti)

Nuplaukite avokadą, nulupkite, išimkite kaulą ir supjaustykite gabalėliais. Užvirinkite 250 ml vandens, pasūdykite, sudėkite kruopas. Sumažinkite ugnį ir maišydami šakute, kad kruopos nesuliptų, leiskite joms išbrinkti. Tai įvyks labai greitai vos per 5 minutes. Tada galite kuskusą nuimti nuo ugnies, suberti avokadus ir pinijas, įpilti alyvų aliejaus, įberti prieskonių, jei reikia – dar druskos, išmaišyti ir patiekti apibarsčius kmynais.

Timing: 15 min.
Portions: 4

Ingredients:
• 1 cup of couscous
• cup of water
• one small avocado (pelles, bones removed, chopped)
• few pinches of pine nuts
• 2 tablespoons of extra virgin olive oil
• sea salt
• freshly grounded black pepper
• pinch of cumin
• pinch of tumeric
• pinch of grounded ginger
• pinch of cinnamon
• caraway

Bring water to boil and add cuouscous. Simmer with fork, add some olive oil, reduce the heat. When couscous is ready add spices, mix everything, then add to plate combine with avocado, pine nuts, salt, olive oil. Server warm (Isprinkled a bit of caraway on top).

 

Powered by Facebook Comments

8 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2010 January 2

    mmmm, skaniai atrodo :) jei ne paslaptis, kokios firmos lietuviškos kuskuso kruopos? įdomu ar visų tinklų parduotuvės jų turi :)

  2. 2010 January 2
    Brie permalink

    “Skanėja”, štai tokia pakuotė. Tik, žinoma, ne ryžiai, o kuskuso kruopos :) “Skanėją” šiaip tikrai visi tinklai turi, bet ar ir kuskuso turės – nežinia. Aš pati dar neseniai atradau ir puslapyje nėra aprašyta, matyt tikrai naujiena :)

  3. 2010 January 3

    Turiu klausimą: gal kas žino kur galiu gauti perlinių kuskuso kruopų (ang. pearl couscous)?

  4. 2010 January 3
    Brie permalink

    Aš tai pirmą kartą girdžiu apie tokias :) Susigūglinau, apžiūrėjau, bet lyg ir neteko dar tokių LT matyt…

  5. 2010 January 4
    Stela permalink

    Oho, kaip greitai pagaminamas šis skaniai atrodantis patiekalas! O gal prie jo tikrų kepti baklažanai su keptais pomidoriukais?

  6. 2010 January 4
    Brie permalink

    Tiktų, Stela. Aš taip kartais pagaminu irgi :)

  7. 2010 January 5

    ooo, skiatai mano mintis Brie, nes ka tik nusipirkau kuskuso ir vis masciau ka cia pasidarius gardziai:)

  8. 2010 January 6
    Brie permalink

    Viktorija, aš tai šiandien irgi pagaminau labai panašiai tik vietoje avokado su slyviniais pomidoriukais ir džiovintais pomidorais :) dar daaaaug kmynų kmynų.

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS