Labai skanus kokosinis varškės pyragas su serbentų uogiene

6:13 am 02/18/10

Labai nemėgstu nespėti padaryti būtinų darbų, nes tada nelieka laiko tam, ką labiausiai mėgstu veikti. Kad parašyčiau šį receptą ir spėčiau įdėti dar šią savaitę (nes paskiau įspūdžiai, kaip žinia, išgaruoja), per prievartą išsiritau iš lovos dar prieš septynias. Anksti keltis yra tikras gėris, tada diena tampa ilgesnė ir produktyvesnė, nors vakarop vis tiek atrodo, kad semtum laiką samčiais, jei kas tik leistų. Priklijuoti prie paros bent dvi valandas. Nemėgstu, kai reikia kažkur skubėti arba akis į akį susidurti su deadline’u.

Bet, sakoma, kai labai labai nori… Antradienio vakarą nežmoniškai užsimaniau varškės pyrago su uogiene. Kaip tik turėjau stiklainėlį naminės močiutės ruoštos juodųjų serbentų, m! Troškimas išsipildė maždaug po dviejų valandų, bet laukti buvo verta. Kitą rytą didžioji dalis pyrago iškeliavo pas kitus valgytojus. Kai grįžau namo labai ilgėjausi pyrago, todėl nusprendžiau šį savaitgalį pakartoti. Jis toks lengvas ir paprastas, bet juk kaip aš mėgstu sakyti, – simplicity is the key.

Žiauriai skanus kokosinis varškės pyragas su serbentų uogiene

Trukmė: 70-80 min. + 2 val. šaldyti
Porcijos: 10-12

Finansai: 8 Lt (tešla) + 4 Lt (varškė)
+ apie 2 Lt (kiaušiniai) + apie 1 Lt (grietinė)
+ 3 Lt (cukrus, vanilė, kokosas)
+ nemokama močiutės uogienė
= apie 18 Lt

Reikia:
• apie 600-700 g šaldytos trapios tešlos
• 400 g riebios pertrintos varškės
• 3 nemažų kiaušinių
• 2 v.š. grietinės
• 1/2 puodelio cukraus
• a.š. vanilinio cukraus
• vanilės esencijos
• 15 g kokoso drožlių
• 200 g juodųjų serbentų uogienės

1. Atšildykite tešlą kambario temperatūroje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Įklijuokite tešlą rankutėmis į kepimo formą (nepamirškite ir kraštų). Dalį tešlos palikite trupiniams. Subadykite šakute ir kepkite tešlą apie 10-15 minučių, kol taps švelniai auksinės spalvos. Išimkite, palikite atvėsti.

2. Varškę labai gerai ištrinkite su cukrumi, įmuškite po vieną kiaušinius ir gerai išmaišykite. Įdėkite grietinės, išmaišykite. Įberkite vanilinio cukraus, kokoso, vanilės esencijos ir dar kartą išmaišykite. Šią masę supilkite į kiek atvėsusią tešlą. Pašaukite atgal į orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes, kol varškės masė pasidarys tarsi želė.

3. Išimkite pyragą, leiskite jam truputį atvėsti. Atsargiai aptepkite viršų uogiene, pabarstykite trupiniais (jei patinka galite daryti tešlos juosteles), vėl šaukite orkaitėn ir kepkite apie 10-15 minučių, kol trupiniai taps aukso spalvos. Išimkite, leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Tuomet padėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų (aš tai neiškenčiau, bet jums siūlau pakentėti, jei pavyks). O tada pjaustykite, dalinkitės, vaišinkite ir mėgaukitės, skanaus :)

I must say this pie really was worth every minute that I have been waiting for it whole evening. When it finally came out from the oven, it was extremely hard to wait. So I grab the knife and cut a nice piece of this gorgeos treat. It was so fresh, soft and divine, but also simple ant not expensive. My sweet tart dream came true and I slept like a child, because I knew that whole tart was laying in a fridge and waiting for me to wake up tommorow.

Simple but gorgeous coconut cheesecake with black currant jam

Timing: 70-80 min. + 2 hours (to cool in a fridge)
Portions: 10-12

Ingredients:
• about 20-22 oz of frozen dough for crust (or can use already make pastry shell as well)
• 13.5 oz of creamy cheese or curd (“Philadelphia” is perfect)
• 3 big eggs
• 2 tablespoons of sour cream
• 1/2 cup of sugar
• teaspoon of vanilla sugar
• vanilla aroma
• 1 1/2 tbpsn (0,5 oz) of grated coconut
• about 1 cup of black currant home made jam

1. (Ignore this step if you’re using already baked pastry shelf.) Unfreeze dough in a room temperature. Preheat oven to 356 degrees. Roll and place in a tart pan (don’t forget the corners). Leave a bit of dough for crumble topping (not necessarily). Bake until golden for 10-15 minutes. Let cool in room temperature.

2. Whisk curd or creamy cheese with sugar, beat in eggs, mix and add sour cream. Then add vanilla sugar, vanilla (or other) aroma, and grated coconut, mix everything again. Pour this pastry into dough shell, bring to the oven and bake for 40-45 minutes. Your cheese pastry after this must be jelly consistency (just don’t touch it) and thicken. Remove it and let stay cool in room temperature for a few minutes.

3. Carefully add jam with a spoon on the top and spread it over. Now you can add some dough crumbs, if you want and if you’ve left some of the dough for that. However, it’s optional. Not, if you have crumbles on top, bake for about 15 minutes, if you don’t have crumbles, 8-10 will be enough. Remove tart again and let completely cool in room temperature. Then bring to the fridge and let stay for 2 hours.

 

Powered by Facebook Comments

49 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2010 February 18
    Lina permalink

    Kiekvieną rytą atsikėlusi pirmiausiai bėgu prie kompiuterio tikrinti ar neatsirado naujų receptų mano mėgstamuose blog’uose. Ačiū , Bri, uz šį pyragą. Gaila kol kas neturiu orkaitės, bet tokie pyragai tik paskata greičiau ją įsigyti :) Dievinu varškės pyragus.

  2. 2010 February 18

    Mmmm, vien pažiūrėjus į pyragą, vos nepaspringau seilėmis:)
    Ir kodėl gi aš gyvenu ne Vilniuje :(

  3. 2010 February 18

    OOoo gerai atrodo – seniai kažką su kokosais dariau.
    O jei manęs neapgauna anglų kalbos žinios,tai serbentai currant, ne curent ;]

  4. 2010 February 18

    O galima valgyti kai būna liūdna? Nes tada labai reikia.. :)
    Pyragas tiesiog žavingas :) varškė+uogienė taigi čia galima pradėt žudyt dėl tokio pyrago.. aš aps(š)alus :)

  5. 2010 February 18
    Greta permalink

    Fantastika! Nors ir lėk kepti šią akimirką… Bet su tešla aplinkinėse parduotuvėse – problema :( Pagal kokį receptuką galėčiau pasigaminti kažką panašaus į šią tešlą?:)

  6. 2010 February 18
    Kotryna permalink

    Norėjau paklausti kaip atrodo tešlos pakelis kurį perki parduotuvėje man aš randu tik įvairios sluoksniuotos tešlos, o trapi vis kažkur pabėga ;D ?

  7. 2010 February 18
    Brie permalink

    Lina, :)) na, va šitas tikrai buvo ankstyvas :) Oi, aš tai negalėčiau be orkaitės gyventi (priklausomybė), tačiau žadu pabandyti pagaminti panašų pyragą su maskarpone, kurio nereikėtų kepti :)

    Mam, aha, jis panašus į tą kur pavasrį ar vasarą tave vaišinau, su braškėm x) tai va kai aplankysi mane iškepsiu visko, ko tik panorėsi :)

    Indre, taip tu teisi, dėkui, pasitaisysiu (ir taip matyt daug klaidų, bo itin skubėjau) :) Kokoso nedaug, bet vat priduoda jis kažką tokio super :)

  8. 2010 February 18
    Brie permalink

    Vio, tada reikia šokoladinius valgyt, nes šokoladas turi laimės hormonų :p Aha man derinys irgi patiko ir kaip tik tą kokosą pribaigt reikėjo ir džemas močiutės, ak…

    Greta, oi, tešlos receptai nebūna sunkūs, aš dažniausiai darau maždaug taip: 80-100 g sviesto, 2 kiaušiniai (arba tik kiaušinių tryniai), koks 100 g cukraus, druskos, cinamono, imbiero, kardamono po žiupsnelį ir miltų, kad prie rankų neliptų tešla. Tada šaunam į šaldytuvą kokiam pusvalandžiui ir naudojam :) Arba galima pasiskolinti receptą iš čia. Žodžiu esmė yra – sviestas, ne per daugiausiai cukraus (užtenka ir 5 šaukštų), žiupsnelis druskos ir 1-2 kiaušiniai, kartais net šalto vandens pila kepėjai, o ten priedai jau pagal skonį (aš, pvz. neapseinu be cinamono) :)

    Kotryna, jis toks sunkus, kvadratinis, irgi “Mantingos”, neradau google paveiksėlio, parodyčiau :) Būna prie visų tešlų. jei jau laaabai smalsu kaip gi tiksliai atrodo, galima čia parsisiųsti katalogą jų ir ten po visų kepinių, kažkur link pabaigos 47632 pav. bus tešla su vaiko foto ant viršaus :)

  9. 2010 February 18
    Lina permalink

    Rimi parduotuvėje kaip tik akcija maskarpone sūriams :D

  10. 2010 February 18

    Šis pyragas labai labai primena mano vieną mėgstamiausių pyragų su varške – http://gyvenimaspagalmane.blogas.lt/pyragas-su-varske-receptas-53.html#comment-131 .
    Manau, kad puikiai tiks šio pyrago tešlos receptas. Taip pat siūlau į varškę dėti puriai išplaktus baltymus.
    Ir būtinai išbandysiu savąjį pyragą iškepti su uogiene ;)

  11. 2010 February 18
    Lina permalink

    Norėjau paklaust, ar aviečių uogienė tiktų šitam reikalui :)?

  12. 2010 February 18
    Brie permalink

    Tiktų ir aviečių uogienė jei nėra labai saldi ;)

    Donata, aš seniau irgi baltymus plakdavau, bet jie purumo suteikia, o varškės įdarui to nebūtina, todėl man puikiai sueina cieli :)

  13. 2010 February 18
    Rimantė permalink

    Jau mintyse rezgu planus, kaip rytoj po pamokų reikės nueiti į parduotuvę ingredientų… ;)
    Tačiau, kiek kartų kepiau varškės pyragą, man niekada nepavyko gerai ištrinti varškės. Ji gaunasi su tokiais lyg mažučiais varškės grūdeliais ir tikrai ne kreminės tekstūros, o pyragui iškepus, netgi kieta. Gal pasidalintum savo metodu? Kepiau Tavo karamelinį varškės pyragą, tai ten išviso ne varškė o akmenėlis buvo. O Taviškė paveiksliuke tokia puri atrodo. Recepte juk nebuvo parašyta, kad reikia dėti krakmolo, miltų ar kiaušinio baltymų. ;(

  14. 2010 February 18
    Auksė permalink

    Wow koks grožis.. jau žinau, ką kepsiu šį savaitgalį :)

  15. 2010 February 18

    Oooj kiap gerai, daugiau prasome su uogienem receptu, nes daug turiu!

  16. 2010 February 18
    Brie permalink

    Rimante, aš pastebėjau, kad labai nuo varškės priklauso, jei perki paprastą, geriau rinktis riebesnę pyragui – 9 procentų. Idealiausiai turėtų pavykti su kremine varške, tačiau ji brangesnė ir jos sunkiau rasti. Iš tiesų keista, kad varškė taip sukietėja, ji neturi būti labai puri, tačiau tikrai ir ne kieta. Varškės masę sutraukia kiaušiniai, kartais galima juos ir atskirti, arba pvz. įpilti į varškės masę grietinėlės arba grietinės. Prieš kepant ji būna tokio tirštumo kaip kokteilis ir atrodo, kad išvis nesukietės, bet vis tiek karštyje susitraukia :) Krakmolo nebededu, nes jis kaip tik labiau stingdo masę, be to man truputį nepatinka, kad kartais jaučiasi specifinis skonis, miltai kietina, na o kiaušinių baltymai teoriškai purena tešlą. Siūlau pabandyti varškę trinti šakute tik su cukrumi, tada įmušti 2-3 kiaušinius (arba baltymus įmaišyti atskirai pabaigoje) ir būtinai grietinės arba grietinės įpilti, turėtų pavykti :)

  17. 2010 February 18
    Brie permalink

    Aukse, aš irgi turbūt pati kartosiu :))

    Viktorija, oi, aš tai visai nedaug, nes labai ją mėgstu ir greitai sunaikinu, bet dabar apėmė kepinių su uogiene troškimas, tad gal artimu metu pasitaikys dar koks vienas kitas receptas :)

  18. 2010 February 18
    Rimantė permalink

    Bet žinokis dėjau į varškę grietinės ir netgi sakyčiau nepagailėjau… Na, nenuleisiu rankų ir bandysiu. Tikiu, kad tikrai pavyks. ;)

  19. 2010 February 19
    Stela permalink

    Galima varškę per sietelį pertrinti, kuo smulkesnį ir truputi grietinėlės įpilti, turėtų pasisekti.
    Dėkui, Brie, už šaunų receptą, toks vėsus ir ne per saldus pyragas, kokosai prideda gaivaus pietų jūrų brizo prieskonį. Miela.

  20. 2010 February 19
    Brie permalink

    Aš tai šakute tryniau, gerai pavyko, na ir varškė visai nebloga buvo :) Ačiū, Stela! :)

  21. 2010 February 20
    Indra permalink

    Tika prabudau, dabar taip noreciau bent gabalėlio šio gėrio prie kavos:)

  22. 2010 February 20
    Brie permalink

    Aš tai prisivalgiau blynų tai šiuo metu nenorėčiau bet vakarop (mm) :)

  23. 2010 February 20
    Julija permalink

    Sveiki, šiandien pasiruošiau kepti šį nuostabų pyragą, nusipirkau tešla PRISMOJ (ružavas pakas, kažkokia Cristella), įkišau tešlą į orkaitę ir… ir ji visa nuo kraštų nuslinko į formos vidurį ir šeip atrodo “rieboka”, galvoju, kad neištirptų.. vat..

  24. 2010 February 20
    Brie permalink

    Dar nesu bandžius tokios tešlos… Šiaip “Mantinga” irgi truputį kartais paslysta, bet tikrai ne daug, galima temperatūrą sumažinti, gal iškeps vis tiek gerai? Pradžioje bet kokią trapią tešlą įdėjus į orkaitę atrodo, kad ji “ištirps”, bet paskiau iškepa gerai :)

  25. 2010 February 20
    Rimantė permalink

    Šiandien bandžiau kepti šį stebuklėlį. Iš pradžių galvojau, kad patyriau fiasko, nes kepant tešla labai išsipūtė. Galvojau “Na kaip aš čia supilsiu dabar tą varškės masę?” (Beje, anksčiau rašiau, kad vis nesiseka gerai sutrinti varškės. Šįkart naudojau “Švelniąją Varškę”, todėl problemų nebuvo.) Bet tą išsipūtusią tešlą kaip ir “suminkiau”, sulaužiau viską į vieną pagrindą. Viskas gavosi gerai. ;)
    Tik Taviškis nuotraukoje toks gana aukštas/storas atrodo, o maniškis visiškai žemas/plonas gavosi. Bet vis tiek, net nespėjau sušaldyti. Visi penki atsisėdom, ir pyrago po 5 minučių (nemeluoju) nebeliko. ;)
    Na vat, pasipasakojau. Labai tikrai noriu padėkoti už įkvėpimą ir tokius šaunius receptus. Esi šaunuolė! ;)

  26. 2010 February 20
    Brie permalink

    Taip taip, būna taip su ta tešla kartais, užtat dabar atradau turbūt labai šaunų receptą, nes tešla visiškai neiškilo ir taip idealiai kepa orkaitėje (manau artimiausiu metu pasidalinsiu jei visa kita pavyks) :) Maniškis pyrags nebuvo aukštas, gal čia taip atrodo dėl fotografavimo kampo, nors kitose nuotr. matosi kad irgi gan plokščias, stori būna tokie kur apie 1 kg varškės sunaudojama :) dar žinoma nuo skersmens kepimo formos priklauso. bet smagu, kad išėjo galiausiai ir patiko, o jūs greituoliai, et, norėčiau šeimos, kuri ir mano pyragus taip greit sunaikintų… :) ačiū, labai smagu kai žmonės pasipasakoja kaip jiems sekėsi gaminti, ir dar nežmoniškai smagiau būna kai viskas pavyksta puikiai :)

  27. 2010 February 20
    vaida permalink

    ilgai ziurejau i si pyrago recepta ir siandien prisiruosiau, juolab, kad visko virtuveje buvo galima rasti, tik vietoj trupinines teslos panaudojau sluoksniuota, buvo uzsilike kameroje :) dabar laukiu kol atves, ka tik is orkaites istraukiau… :)

  28. 2010 February 21
    Julija permalink

    nors tesla ir nuslinko nuo krastu, bet visa kita gavosi tiesiog fantastiskai.. labai skanus ir zavingas pyragas.

    bet aisku siek tiek rizikingas, t.y. istraukus is orkaites jis vis saukte saukia ji paragauti, o kai paragauji gabaleli (aisku sau pasakai “tik viena gabaleli”), tiesiog negali sustot.

    mm.. veliau tikrai pabandysiu kepti ir su kita uogiene :)
    ACIU

  29. 2010 February 21
    Brie permalink

    Vaida, tikiuosi pavyko gerai ir patiko :)

    Julija, taip taip, aš pati jį vėlai kepiau ir tai negalėjau susivaldyti ir dar dabar su malonumu suvalgyčiau gabalėlį :) Džiaugiuos, kad buvo skanu :)

  30. 2010 February 21
    Julija permalink

    Brie, mielai laukiam i sviecius :) dar liko gabalelis skanesto :)
    Tikiuosi atsilus orams, galesime surengti koki TastyArt fanu piknika :)

  31. 2010 February 21
    Juliana permalink

    Išbandžiau ir aš šį stebuklą (labai jau panašus į mano mėgstamą Maximinį varškės pyragą). Naudojau naminę trupinių tešlą. Na žinot, dieviška :) Paprastas, šiltas ir jaukus. Puikiai tinkantis šiai dienai. Manau, savo firminių patiekalų sąrašiuką teks praplėsti ;)

  32. 2010 February 21
    Auksė permalink

    Išbandžiau ir susilaukiau liaupsių ne tik iš šeimos, bet ir iš draugų. Taigi, jaučiu pareigą perduoti šias pagyras ir tau :) Dar vienas puikus pyragas!

  33. 2010 February 21
    Brie permalink

    Džiaugiasi mano suvalgyto pyrago dvasia, kad jums visiems patiko! :)

  34. 2010 February 22

    Those photos are just gorgeous!

  35. 2010 February 22

    this looks and sounds incredible. what a fantastic flavor combination. can’t wait to try it!

    cheers,

    *heather*

  36. 2010 February 22
    Brie permalink

    Chocolate savings, thank you! :) i can say the same about your pictures :)

    heather, thank’s, it was really pretty good, i also can’t wait to bake it again :))

  37. 2010 February 24
    girlia permalink

    Išbandžiau :)
    Labai puikus, uogienė idealiai tiko ;)

  38. 2010 February 24

    Pasisakysiu ir aš. Plušau vakar iki vidurnakčio, bet kai šiandien ryte išgirdau įvertinimą – tobulo skonio pyragas – “neabydna”, kad darbelyje norisi miego.. Ačiū už paprastą, bet labai gerą receptą ( ui, kaip man patinka paprasti, bet neprasti dalykai :).

  39. 2010 February 24

    juk galima varske ir su mikseriu isplatti

  40. 2010 February 24
    Brie permalink

    girlia, tai gerai :) maniškė kažkokia skysta pabaigoje, tai tik su jogurtu valgau, turbūt antras pyragas nebeišeis :(

    D., tai paprastumas ir pagimdo šedevrus, dažniausiai :)

    rima, taip galima :)

  41. 2010 February 28
    Vaida P permalink

    Vakar iskepiau seimai pyraga, tai komplimentu sulaukiau ir paciai gardu valgyti.
    Pasakysiu, kad deja ir as neislaukiau ir neikisau i saldytuva, valgem vos atvesusi is karto, bet saltas man jis skanesnis.
    Tik turiu viena pastebejima, niekur nei vienoje parduotuveje neradau mantingos trapios teslos, arba ji ispirkta, arba jos nebebus. Isvaiksciojau net kelias didesnes parduotuves Vilniaus mieste, tad tesla dariau pagal savo turima trapios teslos recepta.
    Brie dekui, uz superinius receptukus :)

  42. 2010 March 29

    Receptas tobulas :))
    Trapios tešlos neradau, tai pati pasidariau. Trupinukus taipogi gaminau pagal savo mylimiausią ir niekad neapviliantį receptą iririr tikrai pasiekiau puikų rezultatą :)) Labai tiko ir mamą su gimtadieniu pasveikint, nes ji yra būtent tokių pyragų gerbėja.
    Ačiū už puikų receptą :)

  43. 2010 March 31
    Soooo permalink

    kepu dabar aš šitą gėrį.tešlą dariau pati,nes neradau irgi pirkti niekur,bet man kažkodėl irgi nuslydo tešlos kraštai ir gavosi vienas tešlos blynas :D tikiuosi skoniui ir išvaizdai tai nelabai pakenks…

  44. 2010 April 1
    Sooo permalink

    tai va iškepiau aš šitą pyragėlį,tai labai labai labai skanutis :) dėkui už receptą :) beje aš naudojau naminę aviečių uogienę ir dėjau daug daugiau kokoso (kokius 50g), tai surijo kolektyvas ir dar paprašė :DDD

  45. 2010 April 29
    Lina P. permalink

    Aš šitą skanėstą taip pat kepiau :) Viskas šauniai pavyko, įtraukiu į labai gardžių ir tobulai pasisekusių patiekalų sąrašą :) :) :) Mamos dienai kepsiu tokius du… savo mamai ir vyro mamai!!!
    Brie, dideliausias ačiū už receptą!!!

  46. 2010 October 2
    Egle permalink

    sveiki, labai norėčiau sužinoti kokia turėtų būti varškė? man gavosi skystoka….. ar gausis pyragas? receptas tikrai paprastas man patiko ir bandau kepti…. kvepia skaniai…. ragausim….:) ačiū

  47. 2010 October 2
    Brie permalink

    Riebi arškė, geriausia kreminė :) Taip, varškės-tešlos masė gan skystoka būna, bet ne skystesnė už lieso jogurto masę turėtų būti…

  48. 2011 March 4
    absoliuti permalink

    Sveiki. Norejau paklausti, ar butu galima vietoj uogienes naudoti persikini/abrikosini dzema ar gal sokolada? Puikus pyragas atrodo, bet ketinu ji gaminti zmogui, nemegstanciam uogienes :)

  49. 2013 April 3

    O kur pirkti tą šaldytą? tešlą trapią? ;o nes esu girdėjus tik sluoksniuotas arba imbieriniams sausauniams arba filo tešlas šaldytas

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS