2 saldūs receptai iš sluoksniuotos tešlos

12:43 pm 07/15/10

Kai ilgai darbuotis karštoje virtuvėje vasarą nesinori, o pirktiniai saldumynai nebetenkina ateina laikas prisiminti šaldytą sluoksniuotą tešlą. Nesakau, kad tai stebuklas (lyginant su namine sluoksniuota tešla, kurią gamini praktiškai visą parą, o kartais ir ilgiau), tačiau tikrai puiki išeitis greitiems pikantiškiems ar saldiems kepiniams. Jau ne kartą ir kruasanai su džemu ar šokoladu puošė mūsų pusryčių stalą dėka šios tešlos. Nors aš vis dar bandau atrasti ūpo kurį savaitgalį paruošti naminę tešlą… Galbūt kada nors.

Trapūs pyragėliai su mėlynių įdaru

Trukmė: 15 min. ruošti, apie 35 min. kepti
Porcijos: 12 pyragėlių

Reikia:
• pakuotės sluoksniuotos tešlos (bemielės, geltona pakuotė)
• stiklinės šviežių mėlynių
• 5-6 šaukštų su kaupu rudojo cukraus
• žiupsnelio vanilino (nebūtinai)
• 1 plakto kiaušinio
• miltų (trupučio)
• cukraus pudros (pabarstyti)

1. Leiskite tešlai atitirpti kambario temperatūroje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nuplaukite mėlynes, cukrų sumaišykite su vanilinu ir su mėlynėmis.

2. Lakštus tieskite ant miltais pabarstyto stalo. Kočioti nereikės – tinginių džiaugsmas. Vieną lakštą padalinkite į dvi dalis, į gautą kvadratėlį dėkite po šaukštą su kaupu mėlynių. Kraštus sušlapinkite (tiks paprastas vanduo) ir perlenkite kvadratėlį, gerai sulipinkite kraštus. Taip paruošę pyragėlius kepimui dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos (jūs tikrai nenorėtumėte gramdyti išbėgusių mėlynių įdaro, todėl dėl visa ko patieskite tą kepimo popierių).

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. (saviškius išėmiau po 33 min.) Atsargiai! Įdaras labai karštas, todėl nepulkite ragauti ir neleiskite vaikams pasičiupti dar karštų pyragėlių. Leiskite jiems ataušti, apibarstykite cukraus pudra. Galite patiekti ir karštus su burbuliuku ledų – labai gardu.

Kartą beprotiškai užsimaniau vakarienei sausainių su arbata. Tada kokias 15 minučių stoviniavau prie sausainių lentynos prekybos centre, kol išsirinkau trikampėlius su aguonomis. Sausainiai man pasirodė labai skanūs, tačiau nusprendžiau kitą kartą tokių išsikepti namie, juk čia vos keli ingredientai (kaip gerai, kad pardavime yra sluoksniuotos tešlos). Sausainiai buvo ne tik labai skanūs, bet ir švieži, ir iškepė labai greitai. Puikus sprendimas kai į namus žada užsukti nelaukti svečiai.

Paprasti ir greiti sausainėliai su aguonomis

Trukmė: apie 30-35 min.
Porcijos: apie 3 skardas sausainių

Reikia:
• pakuotės bemielės sluoksniuotos tešlos
• 1 kiaušinio plakinio
• šiek tiek baltojo cukraus
• aguonų

Tešlos lakštą padalinkite į kvadratėlius, kuriuos padalinkite dar perpus. Gautus trikampėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Patepkite kiaušinių plakiniu ir kaip mat užbarstykite pirmiausia cukraus, tada aguonų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min., arba tieisog kol sausainiai iškils ir viršus taps auksinis.

 

Powered by Facebook Comments

12 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2010 July 15

    mano vaikio maistas, tie paskutiniai :) tik aguonų jokių ni ni. kiaušinio plakinys ir gausiai cukraus… tokiam minimalistui nereikia nei mano pavlovų, nei kišų nei agurkų šerbetų :D

  2. 2010 July 15

    Kaip faina ir paprasta :) aš turbūt gyvenime neprisiruošiu jokių ten šimtalapių raityt, nors gi namie gamintos tešlos turbūt yra nesulyginamos su pirktinėmis, žinoma, jeigu pavyksta :)) Aš kepsiu šituos savo sausainiėdžiui ;) šitos tešlos visad turiu šaldiklyje.

  3. 2010 July 15
    Brie permalink

    Egidija, va va, aš irgi dabar žiūriu, kad kartais kuo paprasčiau – tuo skaniau :)

    Violeta, sausainėdžiui :))))) va va, aš irgi truputį bijau, kad sudėsiu daug darbo bei pastangų, o paskiau nepavyks… bet smalsu:)

  4. 2010 July 16

    Puikūs sausainėliai, ir dar puikesni dėl to, kad tokie paprasti, bet.. neprasti jokiu būdu :) Beje – graudi istorija – aš pati vakar kepiau beveik tokius pat, kaip tavo pirmieji su mėlynėmis, tik! aišku, griebiau, kaip įpratus, tiesiai iš orkaitės vieną paragaut. Buvo karšta, buvo skauda ir buvo sugadintas sijonas, mėlynėm išteptas. Ech :) Beeet buvo skanu :D

  5. 2010 July 17
    Dzi permalink

    O anglijoj galima kur nors rasti tos teslos..? kazkaip niekur neuztikau… Gal kas nors zinot? Labai noreciau siu skanumynu pasidaryt.

  6. 2010 July 17
    Brie permalink

    Manau kur nors tikrai būtų, angliškai ji vadinasi “frozen puff pastry”. Užsienyje kartais būna saldžios ir nesaldžios, Lietuvoje esu mačius tik nesaldžią kurią galima įvairiem kepiniam naudot :)

  7. 2010 July 21
    Greta permalink

    o man mėlynės išbėgo iš kai kurių sausainėlių.. turbūt per daug įdėjau įdaro.. ;D Bet puikus receptas!!

  8. 2010 July 21
    Dzi permalink

    reikes man paklajot po parduotuves ir paieskot. Jei iseis butinai reikes issikept :)

  9. 2010 July 27
    Juta permalink

    Labas, norėjau paklaust, ar galima naudoti šaldytas uogas??? Šiuo metu šviežių nėra, tik šaldytos braškės, žemuogės ir mėlynės su cukrum :(

  10. 2010 August 9
    Lina permalink

    hmmmm … gardu :) dabar kai taip karsta is tiesu mazai gaminu :) ir jei gaminu- stengiuosi, kad tai butu lengva ir absoliuciai paprasta :) vienas super receptas, kuris dabar yra pagrindinis vaisinant draugus, tai sluoksniuotos teslos suktinukai su cili arba grybu Pesto is Kotanyi ir dziugo surio misiniu …kadangi jie siek tiek jau sotus nuo mano karameliniu pyragu su obuoliais ir pan.
    O trapus sausaineliai su melynem – butu topiniai vasariniai pusryciai :D

  11. 2010 August 9
    Brie permalink

    Lina, aha sluoksniuota tešla yra visiškai super – tinka tiek saldumynam tiek pikantiškiems užkandžiams:) Ten ne sausainėliai daugiau, jie toki minkšti būna, kad man net koldūnus priminė :) Bet tikrai skaniai gaunasi, nors ir labai paprasta viskas ten…

  12. 2012 January 26
    suasainiede ;D ♥ permalink

    m… gaminau tuos su aguonom tokiie skanuss !!! ♥
    aciuka uz recepta ! ;*

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS