Daržovių ir grybų troškinys su grikių kruopomis

5:58 pm 07/14/10

Kartais man atrodo, kad mūsų savijauta apgaubia mus maždaug 4-5 metrų ilgio spinduliu. Tai reiškia, jeigu išeinate piktas ir nervingas, aplink jus susidaro neigiamas apskritimas, kuris traukia neigiamą energiją ir kitus piktus žmones bei nesėkmes: bala aptaškančią mašiną, suplyšusį pirkinių maišelį, banano žievę arba tiesiog piktą pirkėją, kuris įtaiso mėlynę pirkinių vežimėliu ir už tai net neatsiprašo. Bet jeigu išeinate laimingas ir besišypsantis, viskas būna priešingai….

Paradoksalu yra tai, kad net jeigu viena neigiama dalelė ir patenka į jūsų teigiamą nuotaiką, ji greitai būna iš ten išstumtą (net fizikai sako, jog tamsioji energija yra kur kas silpnesnė už šviesiąją). Galbūt pasaulis yra toks, kaip jaučiamės. Čia kaip su ta stikline – vieni džiaugiasi pusiau pilna, kiti dejuoja, kad ji pusiau tuščia, bet pati stiklinė su vandeniu juk nuo to nesikeičia.

Grikiai, mano nuomone, visada buvo stereotipiškai nuvertinami. Aš juos kaskart atrandu iš naujo, kai visokie pikantiš dalykėliai nusibosta ir norisi kažko paprasto. Paprastumas yra pats skaniausias. Na, patys pagalvokite: šviežios pomidorų, ridikėlių, agurkų ir krapų salotos su grietine, duonele traškia plutele su šaltu sviestu, sviestiniai sausainiai iš trijų ingredientų arba braškės su pienu. Šiandien, kai už lango pliaupė lietūs, iš džiaugsmo šokdindamas pievas ir laukus, aš atsiminiau kaip gera yra gaminti paprastą, jaukų, nebrangų ir skanų naminį maistą.  Jei ir jus apims tokia nuotaika – išbandykite :)

Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: 4

Reikia:
• 240 g birių grikių kruopų
• 1 l grybų sultinio
• 2 svogūnų
• 4 česnako skiltelių
• 4 vid. morkų
• 2 saujų (apie 10-12 vnt.) pievagrybių
• 1 nemažos raudonosios paprikos
• gabalėlio sviesto
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• petražolių

1. Į beveik užvirusį sultinį sudėkite grikius ir virkite apie 20 min. Tuo tarpu sugrūskite česnako skilteles ir susmulkinkite svogūną. Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto, apkepinkite svogūną ir česnaką.

2. Nuplaukite ir riekelėmis supjaustykite grybus. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklalizdes ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į keptuvę pirma sudėkite grybus (dviem partijom), kai apkeps – morkas ir tik pabaigoje paprikas (ilgai kepdamos šios kartais tampa kartokos). Suberkite petražoles, pipirų, išmaišykite.

3. Kepant daržovėms, dalį sultinio pasiskolinkite iš verdančių grikių ir supilkite į keptuvę. Kai grikiai išvirs sudėkite į lėkštę, o ant viršaus uždėkite troškinio. Galite pasūdyti, jei sultinys buvo baisiai nesūrus. Skanaus!

 

Powered by Facebook Comments

4 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2010 July 15

    Bri, tu – stebuklas! Tu esi visiškai teisus vaikas :) dėl tų nuotaikų. Aš vis dar mėgaujuosi teigiamom emocijom, nebeverkšlenu ir nebebambu dėl menkniekių ir džiaugiuosi matydama kaip su manimi tokia visa teigiama bendrauja aplinkiniai, tie patys, jie nepasikeitė, pasikeičiau aš. O su tais grikiais, tai tu man čia užrodei, aš paturbinsiu tavajį receptą ir dar pridėsiu sviestuke kepintų voveraičių, ką manai? delisioso? :D :D

  2. 2010 July 15
    Brie permalink

    ooo, voveraitės! reikės eiti pirkt voveraičių:) aišku, pasiturbins su voveraitėmis gerokai :p beje, vietoje grikių kruopų ir kuskusas tinka :)

  3. 2010 July 19
    Evelina permalink

    Tęsiant temą apie paprastus produktus Italijoje… Grikių čia nėra :) Krapų irgi sunku rasti. Va toks tas paprastumas… Čia paprastumas – Caprese salotos ar pica…

  4. 2010 July 28
    Supernova permalink

    taip norėjau šį troškinį pasidaryt su voveraitėm – atsikėliau anksčiausiai, apėjau 2 turgus ir nėra! bet ir su pievagrybiais puiku!

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS