Vištienos troškinys su miežinėmis kruopomis

7:09 pm 03/26/11

Šiandien darkart įsitikinau, kad betono džiunglės – ne man. Ir man reikia saulės. Rytinės saulės, kuri taip taikiai nušviečia kuklią, kava kvepiančią virtuvę ir nuo vakar pietų likusius balkšvus puodus ant viryklės. Ir vakarinės saulės, kurį užlieja dangų rausva skraiste ir namus, tarsi kibiru, aplieja geltonais dažais. Man reikia augalų: kaktusų, bijūnų, alyvų, pakalnučių, žibučių, beržų ir bazilikų su petražolėmis ant palangės. Man reikia žemės. Man reikia labai ne daug.

Seniau kažkaip mėgdavau vakarais vaikščioti po miestą, su draugais nukeliauti ten ar šen. Tačiau dabar, kai tik sutemsta, man norisi lėkti namo ir kristi miegoti, kad būčiau pirma, kuri pasitinka rytą. Keltis su saule ir eiti miegoti su saule – man atrodo džiaugsmas. Šiaip iš tamsių vakarų mieste mažai naudos – net žvaigždžių čia nesimato.

Nors ir neturiu tiek daug laiko, kiek anksčiau, kad leisčiau valandas virtuvėje, sugrįžti į ją man vis tiek yra džiaugsmas. Ypač saulėtomis, pavasarėjančiomis dienomis.

Sveikas vištienos troškinys su miežinėmis kruopomis

Trukmė: 30 min.
Porcijos: 4

Reikia:
• 100 g miežinių kruopų (maišelis)
• 1/2 vištienos krūtinėlės filė
• apie 50 g palmių aliejaus (arba sviesto)
• 1 smulkinto svogūno
• 2 šaukštai grietinės
• 2 šaukštai pomidorų tyrės
• šlakelis “Tabasko” padažo
• kelių žiupsnelių kumino sėklų (indiško kmyno)
• žiupsnelis provanso prieskonių
• kelių žiupsnelių raudonėlių
• kelių žiupnelių indiško kario miltelių
• žiupsnelis rudojo cukraus
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• druskos

1. Išvirkite kruopas pasūdytame vandenyje (naudokitės nuorodomis ant pakuotės). Išvirus kruopoms, nuvarvinkite vandenį. Keptuvėje įkaitinkite pusę kiekio palmių aliejaus arba sviesto. Suberkite kruopas, įberkite žiupsnelį provanso prieskonių, šiek tiek indiško kario, pipirų ir gerai išmaišykite. Kelias minutes pakepinkite kruopas ant silpnos ugnies.

2. Į kitą keptuvę supilkite likusią dalį palmių aliejaus ir apkepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite vištieną ir apkepinkite apie 6-7 minutes, tada sudėkite į puodą, skirtą troškinimui. Įdėkite du šaukštus grietinės, pomidorų tyrės, įpilkite šlakelį vandens (apie 50 g), šlakelį “Tabasko” padažo, druskos, rudojo cukraus, kuminų, kario, raudonėlių. Troškinkite apie 15-20 minučių ant silpnos ugnies.

3. Į lėkštę sudėkite miežines kruopas ir per vidurį padarykite duobutę, į kurią sudėkite troškintą vištieną. Papuoškite šviežia petražolės šakele ir su meile patiekite ant stalo. Skanaus!

 

Powered by Facebook Comments

One lovely comment Share your thoughts: →
  1. 2011 March 30
    Saulė permalink

    Jau įsivaizduoju, kaip turėtų būti skanu, kadangi labai mėgstu miežinę košę . (:

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS