Marmurinis keksas su kokosu

9:10 am 04/9/11

Sako, pavasarį visiem būna bloga nuotaika. Būčiau tuo įtikėjus jei ne vieną dieną, kai grįžinėjau namo pietaut, žvilgtelėjau į šalia namų esančią kalvą, užsiklojusią dar pernykšte žole su keliais vienišais medžiais, kurie ištiesę šakas į dangų laukia kol ir vėl sužaliuos. Tada, nei iš šio nei iš to, užuodžiau namie keptą pyragą su kokosu, ir pro akis pralėke kažkas, kas nieko nepriminė. Kas nekėlė jokios nostalgijos, bet ir nebylojo apie ateitį. Kažkas labai paprasto, kas akimirkai padovanojo meilės be emocijų jausmą. Meilės akimirkai ir viskam, kas joje sutelpa.

Kartais mane pagauna. Tas jausmas, kuriame yra neapsakomai daug tylaus džiaugsmo, meilės ir susitaikymo. Ir tada atrodo, kad mano atmintis, tarsi persirašė iš naujo. Tikras džiaugsmas neturi nieko bendro su bet kokia žemiška priežastimi, o tikra meilė neturi nieko bendro su romantika ar emocijomis. Ir aš tikiu, kad dauguma, lietingais vakarais kepdami kuklų, kvapnų marmurinį pyragą, užuosdami pavasario drėgmę pro pusiau atvirą langą, gali ištirpti tame jausme. To jums visiems ir palinkėsiu.

Purus ir drėgnas marmurinis keksas su kokosu

Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: 6-8

Reikia:
• 100 g kepinių margarino
• 1 stiklinė su kaupu cukraus
• 3 vid. kiaušinių
• 1/2 stiklinės kefyro
• 1 stiklinė pieno
• apie 2 1/2 stiklinės miltų
• 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
• 3 šaukštai kokoso drožlių
• 3-4 šaukštai kakavos miltelių
• tarkuotos apelsino žievelės (nebūtina)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Ištirpinkite margariną ant silpnos ugnies ir gerai ištrinkite su cukrumi. Įmuškite ir įmaišykite tris kiaušinius. Įpilkite kefyro, pieno ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir iįmaišykite į tešlą. Atskirkite tešlą į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišykite kokoso drožles, į kitą dalį kakavos miltelius.

3. Kepimo indą patepkite riebalais. Pirmiausia supilkite kakavinę tešlos dalį (mat ši yra sunkesnė), tada ant viršaus užpilkite ir kokosinę tešlą. Šakute šiek tiek pamaišykite nuo dugno, kad tešla pasidarytų dvispalvė.

4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą, kol įsmeigta šakutė išlenda neaplipusi tešlą. Atvėsinkite ir supjaustykite. Bon apetit!

 

Powered by Facebook Comments

6 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2011 April 9
    Greta permalink

    mm! Sekmadienio kepinys bus :) o kepėte specialioje keksui skirtoje skardoje?

  2. 2011 April 10

    Jau išbandžiau! Retas atvejis, kad taip greitai, vos tik pamačius, kažką tą pačią dieną jau valdyčiau, bet taip norėjosi kažko kokosinio… Tikrai skanus keksas, ačiū už receptą :)

  3. 2011 April 11
    Brie permalink

    Asta, tu tai visiska pyragu feja! Visa sestadieni varciau tavo bloga ir akimis ikvepimo semiausi :) Man seniau irgi buvo – vos ne po du pyragus i diena iskepti galejau… Dabar kai dirbu, tai gerai jei nors karta per dvi savaites pavyksta… :)

    Greta, as kepiau tokioje pailgoje, nedideleje formoje (tokioj duonos formos), bet ne tradicineje kekso formoje :)

  4. 2011 April 13
    Ieva permalink

    as ir isbandziau, labai patiko :)

  5. 2011 April 18
    Aiste permalink

    Idomu be kefyro niekaip? Taip norisi dabar pasigaminti kazka skanaus, bet kefyro neturiu…

  6. 2011 April 22
    Brie permalink

    Galima tik pieną naudoti :)

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS