I’m back! Gaivus pyragas su braškėm ir abrikosais

7:13 am 06/10/11

Karštas birželio vakaras, kvepiančios gatvės, mėlynių ir bruknių sirupu užlieti dangūs ir triukšmas gatvėje pro atvirą langą virtuvėje. Ant palangės nepakartojamai kvepia bazilikas, galima jį užsuosti dar iš kambario, orkaitėje kvepia naminis pyragas. Aš sėdžiu ir, žiūrėdama į vakarėjančią Vilniaus panoramą, taisau gėlėtą vintažinę suknelę, kurią dar šiandien nusipirkau. Ir nors esu susikaupusi ir galvoju apie rytdienos kelionę prie jūūūros, akimirką viskas sustoja, nurimsta, ir aš negaliu patikėti, kiek daug džiaugsmo ir meilės gali sutilpti į tokią kuklią kaitrios vasaros akimirką…

Buvau pamiršusi kaip gera jaustis moterimi. Kaip gera jausti džiaugsmą, rūpestingumą, atidumą, švelnumą, vilkėti gelėtus sijonus, lakuoti kojų nagus raudona spalva, šypsotis, pintis kasas, pirkti suknelę, naktį paslapčią valgyti braškes, kepti pyragus ir gerti arabtą iš balto puodelio su mažom rausvom gėlytėm. Vieną dieną išeisiu į pievą ir šoksiu sau, kad ir viena. O šiandien užteks ir pyrago. Pasiilgau rašyti į Tasty Art, kad net keista.

P.S. Atsiprašau, kad nespėju visiems atsakyti į laiškus (tam, kad papostinti įrašą keliuosi penkta ryto!) ir kad dingo sidebar su reklamomis, nuorodmis ir kt. Pažadu artimiausiu laiku surasti laiko ir sutvarkyti viską.

Gaivus pyragas su braškėm ir abrikosais

Trukmė: apie 60 min. (+ šaldyti)
Porcijos:8

Reikia:
• apie 80 g natūralaus sviesto
• 3/4 stiklinės cukraus
• 2 vid. kiaušinių
• 1 1/2 stiklinės kefyro
• 2 stiklinių a.r. miltų
• a.š. kepimo miltelių
• žiupsnelio cinamono
• kelių abrikosų ir braškių
• tortų želė (pakuotės)

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai ištrinkite. Palaipsniui pilkite kefyrą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite ir nepamirškite įmaišyti cinamono. Kepimo indą ištepkite riebalais ir supilkite tešlą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pašaukite pyragą maždaug 45 min. Sudėkite supjaustytus abrikosus ir braškes, apliekite tortų želę (kaip naudoti, perskaitykite ant pakuotės) ir pastatykite į šaldytuvą (aš laikiau per naktį, bet užtektų ir poros valandų). Jeigu valgysite išėmę iš šaldytuvo, pamatysite koks jis lengvas, gaivus ir vasariškas. Puikiai tiks ir pusryčiams prie puodelio kavos. Bon Appétit!

 

Powered by Facebook Comments

15 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2011 June 10

    it’s good to see you again :)

  2. 2011 June 10

    o taip… kartais tikrai labai gera nusilakuoti nagus raudonai…:)

  3. 2011 June 10

    faina, kad grįžai, jauku skaityti tave :) linkėjimai jūrai ;)

  4. 2011 June 10
    Brie permalink

    Ooo, kaip fainai! Aciu :)

    P.S. Vio, pradejai apie mada rasyti?! geras! butinai paziuresiu daugiau :)

  5. 2011 June 10
    Karolina permalink

    Kai smagu, kad grįžai…

  6. 2011 June 10

    Ieva sian anksti anksti irgi prie juros isvaziavo :< pavydziu abiem. O as va vel i Vilniu kraustaus gyvent. Tai butiniausiai uzmatyt noresiu kada :3

  7. 2011 June 10
    Rūta permalink

    Jau buvau labai pasiilgus tų jaukių Jūsų atskleistų akimirkų….

  8. 2011 June 10
    Traleliushke permalink

    O kuo tortu zele skiriasi nuo paprastos zele? Ar galima naudoti siuo atveju ir paprasta, kaip manai?

  9. 2011 June 10

    grįžaižaižai!

  10. 2011 June 10

    Lauksiu naujų, įkvepiančių receptų (:

  11. 2011 June 17
    Justina permalink

    Šiaip nemėgstu tokių paprastų pyragų, bet šis suviliojo, tuo labiau, kad vienu metu netyčia namuose atsirado visi reikiami produktai :D dabar jau kepu :) P.S. tortų želė yra beskonė, o želatina turi labai specifinį skonį, paprasta želė yra per skysta, o jei jos daryti su mažiau vandens (tirštesnę) jos bus tiesiog per daug :)

  12. 2011 June 18

    Kadangi kepu dabar tris tokius pyragus, galiu dar pasakyti, kad tortų žėlė stingsta greičiau nei tikėjausi, todėl bent man kyla problemų su dailiu jos užtepimu/užliejimu :(

  13. 2011 June 27

    sveika, vakar naktį dariau (aš visada taip).viskas buvo puiku, uždėjau želė ir padėjau įšaldytuvą. Atėjau po valandos ir pamačiau kad visą visą želė yra susigėrusi į patį pyragą. Na dar dabar einu dar paragauti :))

  14. 2011 June 27

    Labaaaaaaai skaus tik idomu ar taip ir turejo gautis, jis labai kietas, bet labai skanus :))) zeles prilaikacios vaisius kaip ir visai ebera, tai speju tas kietumas nuo to :) aciu tau!!!!!!

  15. 2011 July 4
    Evie permalink

    O ką būtų galima naudoti vietoj kefyro? Mūsuse kefyro nėra pirkti.

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS