Virtuviniai matavimai

Kiekius matuoju naudodamasi matavimo puodeliu (angl. meassuring cup), kurio tūris – 250 ml. Dažnai produktų kiekius aprašau šaukštais, todėl pateikiu nedidelę lentelę, pagal kurią nesunkiai turėtumėte orientuotis kiek ir ko dėti. Lentelę dar praplėsiu ir papildysiu :)

Produktas

(g arba ml)

Puodelis (cup)

¾ puod.

½ puod.

¼ puod.

šaukštas (v.š.)/ šaukštelis (a.š.)

Aliejus 215 g 107 g 12 g/4 g
Avižiniai  dribsniai 8 g/2 g
Cukrus 220 g 170 g 115 g 20 g 15 g/5 g
Cukraus pudra 110 g 85 g 60 g 30 g 10 g/3 g
Kakava 125 g 70 g 50 g 10 g / 3 g
Malti migdolai 170 g 130 g 85 g 40 g 10 g/3 g
Margarinas 220 g 170 g 115 g 55 g 10 g / 3 g
Miltai (a.r.) 110 g 85 g 60 g 30 g 10 g/3 g
Sviestas 220 g 170 g 115 g 55 g 10 g/3 g
Vanduo 340 g 170 g 12 ml/5 ml
6 Lovely comments Share your thoughts: →
  1. 2010 May 27
    Jūratė permalink

    Na, o aš imsiu ir pakomentuosiu. :)
    Kaip čia dabar gaunasi, kad vanduo toks sunkus? Juk 1 ml vandens = 1 g, ar ne? Pasimečiau šiek tiek…

  2. 2010 May 27
    Brie permalink

    Geras klausimas, Jūrate :) Dėkui, pasitikslinsiu, čia aš iš kažkokio pls. matyt ištraukus būsiu

  3. 2010 May 28
    Jūratė permalink

    Aaaa, o aš maniau, kad sąžiningai pati sumatavai. Tada geriau ir toliau matuosiu viską mililitrais ir šaukštais. ;)

  4. 2010 May 28
    Brie permalink

    Ne, deja, ne. Tingėjau :( Bet vieną kartą, kai bus daugiau laiko…

  5. 2011 May 17

    Quite insightful submit. Never thought that it was this simple after all. I had spent a beneficial deal of my time looking for someone to explain this topic clearly and you’re the only 1 that ever did that. Kudos to you! Keep it up

  6. 2012 February 25
    audrius permalink

    litras apibrėžtas kaip tūris, užimamas 1 kg vandens tokios temperatūros, kad tankis yra didžiausias (3,98 °C), esant 1 atmosferos slėgiui.

Share from your heart ♥

Please notice: Comment will appear after moderation. Feel free to use any XHTML. Tasty Art doesn't edit your comments and is not responsable for them, however insulting, uncensored, commercial messages will not be published, since we want here to be a sweet place, don't we? Thank you for understanding!

Follow all new comments with RSS